DOLAR

32,5408

0.08%
EURO

34,8539

0.34%
ALTIN(gr)

2.479,51

0,71%
BİST 100

%
Elektriğe zam geldi! EPDK tüketiciyi etkilemeyecek açıklaması ile kafa karıştırdı!
  • Finans 365
  • Finans
  • Elektriğe zam geldi! EPDK tüketiciyi etkilemeyecek açıklaması ile kafa karıştırdı!

Elektriğe zam geldi! EPDK tüketiciyi etkilemeyecek açıklaması ile kafa karıştırdı!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrik fiyatlarına gelen zam sonrasında yaptığı açıklama ile kafa karıştırdı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:36
Elektriğe zam geldi! EPDK tüketiciyi etkilemeyecek açıklaması ile kafa karıştırdı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Seçimden sadece 1 gün sonra 1 Nisan’da alınan toptan elektrik fiyatına zam kararı Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından açıklandı.

Elektrik şirketleri artık aldıkları elektrikte %37 daha zamlı olarak elektrik alacaklar ve tüketiciye elektriği zamlı olarak vermek zorunda kalacaklar.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ise tam tersini iddia etti. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) açıklamasında toptan fiyat zammının direkt olarak tüketiciyi etkilemeyecek olduğunu açıkladı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), “Resmi Gazete’de yayımlanan tarifelerin tüketicilere zam olarak yansıyacağı şeklinde bazı medya organlarında haberler yer almıştır. Bilindiği üzere elektrik fiyatlarını oluşturan çok sayıda unsur söz konusudur. Bunlardan bazıları dönemsel olarak artış yönünde, diğer bazıları ise azalış yönünde değişebilmektedir. 1 Nisan 2019 tarihinden itibaren geçerli olan elektrik fiyat bileşenlerinde bazı değişmeler olmakla birlikte vergi fon ve paylar dahil nihai fiyatlarda yani tüketiciye yansıyan fiyatlarda herhangi bir değişiklik veya zam kesinlikle söz konusu değildir. Daha önce Kurumumuz tarafından yapılan açıklama doğrultusunda tekrar etmek isteriz ki, tüketicinin faturasına yansıyan bir artış, bir zam yoktur.” dedi.

EPDK tarafından yapılan açıklamaya sosyal medyada vatandaşlar tepki gösterdi. Vatandaşlar yapılan zammın müşteriden başka kimseden çıkarılamayacak olduğunu, gizli zam yapılması durumunda ise bunun faturada farkedilecek olduğunu açıkladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP