SGK’dan Çalışan Vatandaşa Erken Emeklilik Müjdesi Geldi

SGK’dan Çalışan Vatandaşa Erken Emeklilik Müjdesi Geldi

ABONE OL
17 Ocak 2023 21:44
SGK’dan Çalışan Vatandaşa Erken Emeklilik Müjdesi Geldi
1

BEĞENDİM

ABONE OL

SGK çalışanlar için birtakım düzenlemeler yapılacağını açıkladı. Erken emekli olmanın hesaplarını yapan vatandaş şimdiden araştırmalara başladı. Birçok alternatifin masada olduğu konuşuluyor. Erken emeklilik için başvuru süreci ve şartlar tam belirlenmese de en yakın tarihte harekete geçileceği belirtildi. İşte detaylar..

Askerlik ve Hamilelik Süreleri Değerlendirilecek

Erkeklerin erken emekli olma şartları ile kadınların erken emekli olma şartları değişiklik gösterecek. Buna göre erkekler borçlanma yaptıkları günü prim günlerine ekleyebiliyorken işe başlama zamanında değişikliğe gidebilecek. Bu değişiklik başlangıç tarihini öne çekme şeklinde kendini gösterecek. Sigorta başlangıcı olmayan kişiler de düzenlemede unutulmadı. Sigorta başlangıcı olmadan askere giden kişi isterse askerlik günlerinin istediği kadarını prim gün sayısına dahil edebilecek. Kullanılan gün sayısı kadar işe başlama tarihi de öne çekilmiş olacak. Maximum 1 yıl olan bu süreler 9 aya kadar da düşebiliyor.

Yedek subay olarak askerlik yapan kişiler acemilik dönemlerini gün olarak sisteme yansıtabilecek. Kadınlarda ise bu durum hamilelik için geçerli olacak. Çocuk başına 2 yıl olarak belirlenen sürede maximum 3 çocuk için borçlanmaya gidilmesi planlanıyor. Toplamda 6 sene prim gün sayısına dahil edilebilecek. Kadın yaşını doldurmuş ise yaş belemesi olmadan 6 yıl erken emekli olmaya hak kazanacak. Emekliliklerini isteyen vatandaşların emekli zamlarını takip etmeleri öneriliyor. Buna göre emekli olmadan önce verilecek zamlardan emekli olacak olan kişiler de faydalanabilecek. Ayrıca borçlanma ile elde edilecek tutar maaşlara ek olarak eklenebilecek. Tutarın ayrı ayrı hesaplanacağı her başlık içim farklı bir tutarın belirleneceği açıklandı.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP