DOLAR

32,3812

0.19%
EURO

35,0375

-0.17%
ALTIN(gr)

2.323,66

0,19%
BİST 100

%
1 Yıl Süren Ödemeler Bu Sefer PTT’den Vatandaşlar Sıraya Girdi
  • Finans 365
  • Gündem
  • 1 Yıl Süren Ödemeler Bu Sefer PTT’den Vatandaşlar Sıraya Girdi

1 Yıl Süren Ödemeler Bu Sefer PTT’den Vatandaşlar Sıraya Girdi

Kadınlara sağlanan desteklere devam edilirken yeni bir destek bu defa PTT tarafından sağlanacak. Pandemiden kaynaklanan ekonomik sıkıntıların göz önüne alındığı bu dönemde devlet destekleri de artırıldı. Belirlenen şartlara uyan kadınların başvuruları hızlı şekilde değerlendirilecek. Ödemelerde de olası kalabalığın önüne geçilecek uygulamalarda da bulunacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:36
1 Yıl Süren Ödemeler Bu Sefer PTT’den Vatandaşlar Sıraya Girdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çoğul Gebeliklere Ayrıcalık Sağlanacak

Annelerin de kapsama dahil edilmesiyle beraber şartlarda da güncellemeler yapıldı. Buna göre çocuğunu kaybeden anneler bu kapsamda değerlendirilmeyecek. Başvuru yapılırken çocukların kimlik bilgileri ve anne, babanın bilgileri de istenecek. Bu bilgiler doğrultusunda süt parası ve doğum desteği verilmiş olacak. Belli bir tarihe kadar çocuğunu kaybetmeyen annelere de sağlanan bu desteğin kapsamı bu dönem daraltılmış oldu. Yeni haliyle sadece çocuğu olan annelerin başvuruları kabul edilecek ve işleme konulacak.

2015 tarihi sınır süre olarak kabul edilirken bu tarihten sonra çocuğu doğan kadınlar da başvuruda bulunabilecek. Başvurular alındıktan sonra kabul işleminin ardından aynı ay içinde ödemeler annelere yapılacak. Ödeme şekil ve miktarı çalışan ve çalışmayan anneler için farklı olması da planlanmaktadır. Doğum ödemeleri için başvurular E Devlet üzerinden yapılacağı gibi 183, 144 numaraları aranarak başvuru sağlanacak. Sorgulamalar da yine aynı şekilde yapılabilecek. Doğum yapan kadınların yarım gün izni ödemesi de alabilecek. İlk doğumda daha az süre olmak şartıyla 3. Doğuma kadar yarım gün izni kullanılacak ve bu hesaplamalara göre ödeme yapılacak. Çoğul gebelikler içinse yarım gün izinleri iki katı olarak düzenlenecek. Bu bağlamda 1472 TL ödeme yapılması düşünülüyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP