DOLAR

32,5148

0.18%
EURO

34,8318

0.28%
ALTIN(gr)

2.487,78

1,05%
BİST 100

%
Marc Faber: Bir resesyon olasılığı yok değil var

Marc Faber: Bir resesyon olasılığı yok değil var

Marc Faber ABD ekonomisinin geleceği hakkında resesyon beklediğini açıkladı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:36
Marc Faber: Bir resesyon olasılığı yok değil var
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Marc Faber, küresel finans piyasalarında değişimlerin olabileceği ve bu değişimlerin ABD ekonomisinin resesyona girmesi durumunda daha kötü bir sonuç çıkarabileceğini açıkladı.

Blockchain teknolojisini iyi ve geleceği olan teknolojiler arasında gördüğünü açıklayan Marc Faber, Bitcoin hakkında ise beklentilerin çok yüksek tutulmasını istemediklerini ancak geleceği olabilecek kripto paralar arasında Bitcoin’in ilk sıradaki kripto para olduğunu açıkladı.

Marc Faber, “Şu anda bir resesyon olasılığının çok yüksek olduğunu düşünüyorum. Başka insanların inandığından çok daha yüksek olasılık. Bu nedenle Fedin (ABD Merkez Bankası) faizleri indireceğine inanıyorum. Ama Başkan Trump’ın kölesi gibi görünmek istemeyecekler… Eğer borsa yüzde 10 düşerse faizleri indirirler.” dedi.

Türkiye ekonomisinin ve küresel ekonominin çok iyi olmadığı son birkaç yılda dünyada küresel değişimlerin olmasını normal gördüklerini açıklayan ekonomist Faber, kripto paralara yatırım yapılmasının ise sakıncalı olmadığını, paranın ufak bir kısmının kripto paralara yatırılmasını ise kötü değil iyi karar olduğunu, kripto para yatırımlarının gelecekte değer kazanabilecek yatırım araçları arasında olma şansının olabileceğini açıkladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP