Hükümet Yardımlarına Devam Ediyor: İhtiyaç Sahiplerine Geri Ödemesiz Maddi Destek

Hükümet Yardımlarına Devam Ediyor: İhtiyaç Sahiplerine Geri Ödemesiz Maddi Destek

Yeni tip Koronavirüs salgını sebebiyle vatandaşın ekonomisi büyük ölçüde olumsuz etkilendi, vatandaşın elinden tutan hükümet bu zorlu dönemde destek projelerini arttırdı. kimler bu destekten faydalanabilir? Şartlar neler? Başvurular nereye yapılacak? Konuyla ilgili tüm detaylar haberimizde…

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:36
Hükümet Yardımlarına Devam Ediyor: İhtiyaç Sahiplerine Geri Ödemesiz Maddi Destek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eylül ayı itibariyle hükümet vatandaşlara destek olmaya devam ediyor, vatandaşlar devletten hangi destekleri alacaklarını merak ederken hükümet destek üzerine destek projesine imza atmakta. Pandemi dolayısıyla vatandaşlara 1000 liralık pandemi sosyal destek ödemeleri yapılmaktaydı, kredi ve maddi destek konusunda yardımcı olan hükümet ihtiyaç sahibi vatandaşlara 1500 lira ile altı bin lira arasında ödemeler yapmakta.

Hükümet Yapmış Olduğu Yardımların Listesi:

  • Devlet 1460 Lira Evde Bakım Maaşı veriyor! Engelli ya da yaşlı bir vatandaşa bakan vatandaşlara her ay 1460 lira destek veriliyor, ihtiyaç sahibi olup bu yardımdan yararlanmak isteyen vatandaşların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’na kayıt olmaları ve baktıkları kişileri belirlemeleri gerekmektedir. Evde bakım maaşı 1460 lira olmak üzere her ayın 9’u ve 16’sı arasında yatmaktadır, şehre göre yatırılan tarihlerde farklılıklar olmaktadır.
  • Devlet SSK’ lı olarak çalışan annelere doğum öncesi ve doğum sonrası 4 aylık süreçte toplam 6 bin liralık destek veriyor! Çalışan anneler bu destekten yararlanmak için e-devlet’ten başvuru yapabilirler.
  • Devlet birinci derece yakını vefat eden vatandaşlara SGK’dan 716 liralık destek sağlıyor, bu destekten yararlanabilmeniz için 360 günlük yani 1 yıllık sigorta priminizin yatmış olması gerekir.
  • Devlet yetim kalmış vatandaşlara ve yetim maaşı alan vatandaşlara evlenmeleri için destek sağlıyor, yetim maaşı alan kişilerin 24 katına kadar çeyiz yardımı yapıyor.
  • 65 yaş ve üzeri vatandaşların sosyal güvenlik güvencesi yoksa devlet tarafından vatandaşa her ay 700 liralık aylık bağlanıyor. Sosyal güvencesi olmayan 65 yaş üzeri vatandaşlar bu destekten yararlanmak için defterdarlık mal müdürlüklerine evraklar ile başvuru yapmalılar.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP