DOLAR

32,5002

0.15%
EURO

34,8346

0.29%
ALTIN(gr)

2.488,22

1,07%
BİST 100

%
Türkiye’de Bir İlk Öğrenciler İçin Bankalar Kolları Sıvadı Veliler Heyecanla Bekliyor
  • Finans 365
  • Bankacılık
  • Türkiye’de Bir İlk Öğrenciler İçin Bankalar Kolları Sıvadı Veliler Heyecanla Bekliyor

Türkiye’de Bir İlk Öğrenciler İçin Bankalar Kolları Sıvadı Veliler Heyecanla Bekliyor

Pandemi de olsa öğrencilerin eğitim hayatının olumsuz olarak etkilenmemesi için bankalar ve devlet iş birliği yapmış durumda. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:36
Türkiye’de Bir İlk Öğrenciler İçin Bankalar Kolları Sıvadı Veliler Heyecanla Bekliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yaşanan olumsuz süreçten en çok etkilenen taraf şüphesiz öğrenciler oldu. Her şeyin belirsiz olması, derslerin online devam etmesi ancak online eğitim için gerekli teçhizatın olmaması öğrencileri oldukça tedirgin ediyor. Bu durumun öğrencileri etkilememesi için devlet ve bankalar çalışmalarını zaten sürdürüyordu. Teknik yetersizliklere takılmadan her öğrenciye fırsat eşitliği sunulmaya çalışılıyor. Ziraat Bankası fırsat eşitliği oluşturmak adına öğrenci velilerine 20 bin TL’ye varan eğitim kredileri vermeye hazırlanıyor. Faiz oranlarını da gayet cüzi bir değerde tutan banka bu krediden tüm öğrencilerin yararlanmasını istiyor. Yapılan açıklamaya göre özellikle maddi durumu düşük aileler için baka elinde geleni yapacak. Her öğrencinin eğitim hayatını başarılı şekilde tamamlaması gibi bir hakkı bulunuyor.

Eğitim Kredisini Almak İsteyen Vatandaşın Geliri Önemli

Verilecek kredi ile bu hak öğrencilere verilmiş olacak. Krediden faydalanmak için 3 farklı alternatif oluşturuldu. Buna göre krediyi ya veliler ya öğrenciler ya da kursiyerler alabilecek. Bu üç kategori düzenli gelirlerinin olduğunu ispat ederlerse rahatlıkla kredi alabilecek. Ayrıca öğrencinin ya da kursiyerin eğitim giderlerini üstelenen aile bireyleri de bu krediyi alabilir. Kredi için 36 ay taksitlendirme seçeneği bulunuyor. Ödeme planını 36 ay üstünden oluşturabilirsiniz. %1.75 oranında faiz ile kredi verilmiş olacak. Dosya masrafı ya da kefil-teminat istenmiyor. Vatandaş öğrenci belgesi, krediyi alacak kişinin kimlik kartı, gelir belgesi ile bankadan kredi başvurusu oluşturabilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP