DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
İngiliz Borsası İlk Kez Fiziksel Kripto Para Vadeli Sözleşmesi Gerçekleştirecek

İngiliz Borsası İlk Kez Fiziksel Kripto Para Vadeli Sözleşmesi Gerçekleştirecek

Londra merkezli para değiş-tokuş şirketi olan Coinfloor finans araçlarını kullanarak kar ve gelir elde eden ve bu işi profesyonel bir meslek haline dönüştüren traderler, kurumsal ve tecrübeli yatırımcılar için fiziksel olarak ilk olacak Bitcoin içeren kripto para ile vadeli işlem gerçekleştirmeyi planlıyor. Bu şekilde sanal para gerçek olacak.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:36
İngiliz Borsası İlk Kez Fiziksel Kripto Para Vadeli Sözleşmesi Gerçekleştirecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Coinfloor şirketi uygulayacağı bu sistem ile Bitcoin tarzı kripto paraların finansal potansiyelini açığa çıkarma çalışacak. Şirket yaptığı basın açıklamasından yeni olan değişim faaliyeti CoinfloorEX, kripto para madencileri, hadge fonları, işin ticaretini yapanları ve tecrübeli yatırımcıları hedef almış durumda.Yapılacak faaliyetler hem operasyonel kontroller hem de özel olarak hazırlanan ve tasarlanan kripto para sözleşmeleri kapsamında gerçekleşecek. İşlemler kurumsal risk yönetimleri ve kontrol noktaları tarafından denetlenecek ve destelenecek.

Manipülasyon Endişelerinden Koruyacak

Hayata geçireceği uygulama ile somut olarak teslim edilecek kripto paraların vadeli sözleşmeleri ile CoinflorEX şirketi yatırımcıları koruyarak ortaya çıkacak manipülasyonlardan etkilenilmemesini sağlayacak. Manüpilasyon endişesinden korumanın yanında şirket anlaşmalar sebeiyle oluşacak fiyat kırma riskine karşı da yatırımcısını zarar ettirmemeye yönelik tasarı ile güven vermeyi hedefliyor.

Yapılacak değiş-tokuş işleminin ayırt edici özelliği fiziksel teslimata dayanması. Yapılan takasın muadili olan fiyat ölçütlerinden daha farklı fiyatlandırılmasında şeffaflık sağlamasından ziyade şirketin üzerinde durduğu nokta somut ölçütlerle değerlendirilme.

Değişimler Güvence Altında

Coinfloor şirketi kripto paranın fiziki hal almasıyla birlikte hem döviz piyasasına erişimi sağlayacak. Bu uygulamanın genişlemesi ile birlikte Bicoin tarzı kripto para uygulamarı ile yüklenilen maddi sorumlukların uzun vadeli parasal değer kazanımı artmış olacak.

Değişimlerin tamamen güvence altında olduğuna dair açıklamalarda bulunan şirket yetkilileri yüzde100 ıslak imza depolaması yaparak işlerini şansa bırakmadıklarının anlaşılmasını istediklerini ifade etti. Güvenlik sorunlarına yer vermemek adına şirket çevrimiçi depolamalarda ya da kısmen çevrimiçi uygulamalarda hırsızlığa ve kayıplara da yönelik önlemler alıyor.

İlk Fiziksel Teslimat Nisan Ayında

Aylık ödeme kontrolü sağlanan bitcoin bakiyeleri konusunda da çalışma yapan Coinfloor şirketi Bitcoin olarak ilk fiizksel teslim yapılacak sözleşmenin de nisan ayında başlayacağı müjdesini verdi. Konu hakkında ise Coinfloor şirketi CEO’su Obi Nwosu ”Misyonumuz, fiat para birimi ve kripto para birimi arasında kripto paraların istikrarını ve sürdürebilirliğini sağlamak için bir köprü kurmak.Piyasa katılımcılar vadeli işlem sözleşmelerinin nakit paradan fiziksel anlaşmaya geçmesini talep ediyor.” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP