Milyonlarca Kişinin Beklediği Destek Ödemeleri Başladı

Milyonlarca Kişinin Beklediği Destek Ödemeleri Başladı

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk konuyla ilgili açıklamada bulundu, klasım ayına ilişkin ödemelerin 8-9 Aralık’ta yapılacağını duyurdu. Bu açıklamalara göre nakdi ücret desteği dün başladı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:37
Milyonlarca Kişinin Beklediği Destek Ödemeleri Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bakan Selçuk nakdi ücret desteği ödemeleri ile ilgili açıklamalarını geçtiğimiz günlerde yapmıştı, bu zorlu pandemi günlerinde vatandaşa destek olmak amacıyla yapılan ödemeler aralıksız devam ediyor ve buda onlara bir yenisi daha olarak eklenecek. Zehra Zümrüt Selçuk’un yapmış olduğu açıklamaya göre ödemeler dün başladı ve bugünde son gün olarak belirlendi.

Ödemeler Başladı

Ödemelerin 8 Aralık günü başlayacağını dile getiren bakan vatandaşların banka hesaplarını kontrol etmesi gerektiğini de dile getirdi. IBAN bilgisi eksi ya da hatalı olan kişileri ödemeleri ise PTT aracılığı ile yapılacak yani kimse bu konuda mağdur edilmeyecek. Ödemesi, yapılacak olan kişi bir şekilde payını alabilecek, aynı şekilde banka hesabı olmayanlarda PTT üzerinden nakdi desteklerine ulaşabilecek.

Bu destekten özellikle ücretsiz izne ayrılan kişilerin yararlanacağı bakan tarafından açıklandı. Pandemi döneminde zorunlu olarak işten çıkarılan veya izne ayrılan kişi sayısı oldukça fazla, bu yüzden destek ödemeleri onları bir nebze de olsa rahatlatmak adına yapılıyor.

Başvurular ise e-devlet üzerinden yapıldı ve tamamlandı, başvurusu onaylanan ve hükümet tarafından onaylanan kişiler 2. Aşamaya geçti, başvuru haberlerini takip etmeyenler ise konudan habersiz kaldı, takip edenler için şu 2 gün büyük öneme sahip. Destek parasını çeken kişilere ise sonradan herhangi bir şekilde geri ödeme yapılmayacak, başvuru sonuçları ise e-devlet üzerinden kontrol edilebilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP