DOLAR

32,5911

0.35%
EURO

34,8656

0.35%
ALTIN(gr)

2.504,27

0,81%
BİST 100

%
Ev Hanımlarının Emekli Olmaması İçin Sebep Kalmadı Açıklama Nihayet Yapıldı
  • Finans 365
  • Finans
  • Ev Hanımlarının Emekli Olmaması İçin Sebep Kalmadı Açıklama Nihayet Yapıldı

Ev Hanımlarının Emekli Olmaması İçin Sebep Kalmadı Açıklama Nihayet Yapıldı

Açıklamaya göre emekli olmayankimse artık kalmayacak. Ev hanımları dahi emekli olabilecek. Belli şatların sağlanması gerekiyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:37
Ev Hanımlarının Emekli Olmaması İçin Sebep Kalmadı Açıklama Nihayet Yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edinilen bilgiye göre ev hanımları uzun zamandır emekli olmak için atılım bekliyordu. Devletten beklene atılım sonunda geldi. Bu bağlamdaaçıklama yapan yetkililer belli şartlar sağlandığı taktirde ödeme yapacak olan devlet bu şartlar hakkındabilgi verdi. Uzum yıllar boyumca dişindentırnağındanartırıldığı paralarla BES gibi kurumlara para yatıran annelerin bu sefer çabaları zayi edilmeyecek. Ayrıca her annenin emekli olma hakkı saklı tutulacak. Anne ne zaman emekliolmak isterse o zaman emekli olabilecek. Elbette yaş burada önemli bir kriter olacak. Memurların emekli olma yaşı aynen ev hanımlarına uygulanacak. Yaşı gelen anneler isterlerse anındaemekli olabilecek. Diğerleri ise istediği zaman emekli olmanın tadını çıkarak.

Emekli Olacaklar İçin Geri Sayım Bitti

Emeklilik hakkından yararlanmak için yapılması gereken ilk hareket kadınların 1995 yılından bu yana evli olmalıdır. Evliliğin bir an bile olsa sekteye uğramamış olmasıgerekiyor. Mahkeme kararıyla ayrı yaşanması bu durumu zedelemeyecektir Ancak mahkeme kararıyla sağlanan boşanmanın ardında aynı adamla tekrar evlilikkesinti olarak kabuledileceğinde devlet tarafından uygu görülmeyecektir. Buna ek olarak annenin prim gün borçları ödenmiş olmalıdır. Yaşını bekleyen anneleri için bu durumgeçerli olmayacaktır. 55 yaş olarak konuşulan emeklilik yaşı yeniden yapılacak bir düzenlemeye kadar aynı kalacağa benziyor. Bundan dolayı anneler 55 yaşından sonra emekliolabilecekancakprim gün borçlarının ödenmiş olması gereklidir. Ödemeler Ziraat Bankası aracılığıylaverilmiş olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP