DOLAR

32,5687

0.07%
EURO

34,9137

0.22%
ALTIN(gr)

2.426,69

0,16%
BİST 100

%
Çin ve Güney Kore’den Gelen Açıklamalar Kripto Para Birimini Düşürdü
  • Finans 365
  • Finans
  • Çin ve Güney Kore’den Gelen Açıklamalar Kripto Para Birimini Düşürdü

Çin ve Güney Kore’den Gelen Açıklamalar Kripto Para Birimini Düşürdü

Farklı ülkelerden gelen düzenleme haberlerinin ardından sert dalgalanmalar yaşayan kripto para birimi piyasası, Çin ve Güney Kore'den gelen açıklamaların ardından sert düşüş yaşadı. Kripto para piyasasında yaşanan hareketliliğin ardından 17 Ocak 2018 Çarşamba gününe nasıl başladı? Kripto para birimi piyasasında son durum ne? Detayları haberimizde sizlerle paylaşıyoruz...

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:37
Çin ve Güney Kore’den Gelen Açıklamalar Kripto Para Birimini Düşürdü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son dönemlerin en çok konuşulan yatırım aracı kripto paralar gündemden düşmüyor. Geçtiğimiz gün farklı ülkelerden gelen düzenleme haberlerinin ardından sert dalgalanmalar yaşayan kripto para piyasası yeni güne nasıl başladı? Kripto para piyasasında yaşanan hareketliliğin ardından 17 Ocak 2018 Çarşamba gününe nasıl başladı?

Yatırımcıların merakla takip ettiği kripto para piyasası gün geçtikçe daha fazla yatırımcıyı kendine çekiyor. Türkiye’de yaklaşık olarak 42 binden fazla kişinin Bitcoin alım satımı yaptığı belirtildi. Merakla beklenen kripto para piyasasında son durumu sizlerle paylaşıyoruz…

Sanal Para Piyasası Düşüşte

Kripto para piyasası, Çin ve Güney Kore’den gelen açıklamaların ardından sarsıldı. Farklı ülkelerden gelen düzenleme haberleri kripto para birimi piyasasında sert düşüşlere neden oldu. Son günlerde düşüş yaşayan Bitcoin yeni güne düşüşle başladı.

Güney Kore’den İşlem Yasağı

Kripto para birimlerine ilişkin düzenleme haberleri veren Güney Kore, kripto para birimlerine işlem yasağı getirdi. Güney Kore’nin yapmış olduğu bu açıklamanın ardından kripto para piyasası sert düşüş gösterdi.

Bunun ardından kripto para birimi piyasasının belirleyicisi olan Bitcoin, yüzde 18 oranında bir düşüş kaydederek, 11 bin dolardan işlem görmeye başladı. Bunun dışında, Bticoin’in en büyük rakibi Etherum’da yüzde 23’lük ve Ripple’da yüzde 33’lük bir düşüş kaydetti.

Ellerinden Çıkardılar

Kripto para birimleri arasında en büyük ilk üç de yer alan Bitcoin, Etherum ve Ripple’de görülen bu düşüşün ardından yatırımcılar, sahip oldukları kripto paraları ellerinden çıkardı. Kripto para piyasasına ilişkin açıklama yapan Güney Kore’nin ardından Çin Merkez Bankası Müdür Yardımcısı Pan Gongsheng, hükümetin kripto para birimlerine uyguladığı baskıyı devam ettirmesi gerektiğini kaydetti.

9 Kripto Para Birimi Piyasadan Çekildi

Çin ayrıca, Bitcoin’in yanı sıra ilgili hizmetleri sağlayan kişiler ve işletmeler de dahil olmak üzere sanal para birimlerinin merkezileştirilmiş ticaretini yasaklamaları gerektiğini açıkladı. Çin ve Güney Kore’den gelen açıklamaların ardından 9 kripto para birimi piyasadan çekildi. Bunun yanı sıra bin 441 kripto para biriminin oluşturduğu kripto para piyasası hacmi 525 milyar dolara düştü.

Kripto para piyasasının belirleyicisi Bitcoin ise, yüzde 15’in üzerindeki kayıplarını yüzde 14,72’ye düşürerek 11 bin 324 dolardan işlem görmeye başladı. Bitocin kripto para piyasasının yüzde 35.9’unu oluştururken piyasadaki 24 saatlik işlem hacmi 60 milyar dolar olarak kaydedildi.

Kripto para birimi piyasasının en büyük dört kripto para biriminde yaşanan gelişmeler ise; Ethereum yüzde 17.80, Ripple yüzde 23.64, Bitcoin Cash yüzde 21.15 ve Cardano yüzde 18.82 seviyelerine kadar düştü.

Güncel ve sondakika ekonomi haberlerinden anlık olarak haberdar olmak için uygulamamızıindirin:

Finans365Android uygulama için TIKLAYIN

Finans365IOS uygulama için TIKLAYIN

finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP