İkinci El Araçlarda O Rapor Zorunlu Oluyor

İkinci El Araçlarda O Rapor Zorunlu Oluyor

İkinci el araç alım satımında zorunlu olan belge sayısı artıyor. Ekspertiz raporu olmadan satış yapılmayacak.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:37
İkinci El Araçlarda O Rapor Zorunlu Oluyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İkinci el satış işlemlerinde artık gerekli olan belgelere bir yenisi daha ekleniyor. 1 Nisandan itibaren alım satım işlemlerine ekspertiz raporu zorunlu hale geliyor. 1 Nisan’dan insandan itibaren araç alım satımı yapacak kişiler ekspertiz raporunu da zorunlu bir şekilde bulunduracak.

Satılan her 2. el araç için ekspertiz raporu almak zorunlu bir hale geliyor. Artık kilometre düşürme aracın hasarını kazasını gizleme gibi dolandırıcılıkları önüne geçebilmek için ekspertiz raporu zorunlu hale geliyor. Ayrıca her her şirket ekspertiz raporu da düzenleyemeyecek. Alınan bilgilere göre ikinci el araç alıcısı talep ederse ekspertiz raporu alınıyordu.

Araçta herhangi bir sorun çıkmaması durumlarında ise alım satım işlemleri yapılıyordu. Raporu talep etmeyenler ise aracın dış görünüşüne bakıp satıcının sözüne güvenerek alım işlemini gerçekleştiriyordu. Ticaret Bakanlığı yapmış olduğu çalışmalar sonrasında ekspertiz raporunu zorunlu hale getirdi.

Yapılan yeni düzenlemelerle birlikte ekspertiz raporu düzenlenecek firmalara da yeni ayarlar geliyor. Her işletme ekspertiz raporu düzenleyemeyecek sadece hizmet yeterlilik belgesi alabilen firmalar ekspertiz raporu düzenleyebilecek. Orhan Ağaca yapmış olduğu açıklamada almayı düşündüğünüz ikinci el araç şube bazında güvenilir bir oto ekspertiz merkezine götürmelisiniz yeni düzenlemeye göre standartlara uygun olmayan ekspertizleri yetki verilmeyecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP