DOLAR

32,6046

0.39%
EURO

34,8214

0.24%
ALTIN(gr)

2.502,27

0,73%
BİST 100

%
Yeni Maaş Kartı Alma 2023 – Maaş Kartı Yenileme Nasıl Yapılır?

Yeni Maaş Kartı Alma 2023 – Maaş Kartı Yenileme Nasıl Yapılır?

ABONE OL
13 Aralık 2022 21:36
Yeni Maaş Kartı Alma 2023 – Maaş Kartı Yenileme Nasıl Yapılır?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Maaş Kartı Yenileme Nasıl Yapılır? Yeni Maaş kartı alma nasıl olur? Maaş kartı ile ilgili en çok sorulan soruların cevaplarını sizler için derledik. Ülkemizde bankalar genellikle çalıştığımız kurumlarla anlaşarak maaşlarımızı bankalardan alınmasını sağlamaktadırlar. Elden verilen maaşlar haricinde büyük şirketler ve özel şirketler bankalardan maaş ödemelerini yapmaktadırlar. Çalıştığınız iş yeri ile anlaşan bankadaki çalışan kişilerde bu bankalara giderek hesap açtırabilirler. Hesap açtırdığınız zaman da sizlere maaş kartı vereceklerdir. Bu kart aynı zamanda o bankanın bankamatik kartı olacaktır. Maaş kartları hayatımızı kolaylaştıran ve paramızı güvenli bir şekilde hesabımızda tutacağımız bir banka ürünüdür. Verilen bu maaş kartlarında belirli süreler vardır. Siz işe devam etseniz dahi kartın üzerinde son kullanma tarihi olacaktır. Eğer bu tarihe kadar kartınızı değiştirmediyseniz kartınız iptal olacak ve yeni bir kart talebinde bulunmadan başka kart ile işlem yapamayacaksınız. Maaş kartınızın süresi bittiğinde kart yenileme yapılmaktadır. Şimdi sizlere bu konu hakkında bilgiler verelim.

Maaş Kartı Yenileme İşlemi Nasıl Yapılır?

Çalıştığınız iş yeri veya emekli maaşı aldığınız banka tarafından size hesap kartı olarak verilen bankamatik kartı aslında bir maaş kartıdır. Bu kart sadece bireysel müşterilere verilmektedir. Diğer tüm kartlarda olduğu gibi bu kartın üzerinde de son kullanma tarihi ve adınız soyadınız yazacaktır. Genellikle gelen maaş kartlarında kullanım süresi üç yıldır. Bu üç yıl içinde bir değişiklik yapmanıza gerek yoktur. Ama kartınızın süresi dolduktan sonra maaş kartı yenilemesi yapmanız gerekir. Zaten kartınızın süresine dolmasına yakın (son 2 ay) devamlı kartınızın süresini biteceği uyarısını ATM’lerden alırsınız. Bu durumda da bankaya giderek kart yenilemesini yapabilirsiniz. Kartınızın süresini beklemenize gerek yoktur. İstediğiniz zaman kartınızda yenileme yapabilirsiniz.

Bazı bankalar ise sizin mağdur olmamanız için önceden kartınızı basar ve ikametgah adresinize kurye ile gönderirler. Bu durumunda SMS ile bilgisini alabilirsiniz. Bankalar nüfus müdürlüğündeki adresinize kartı gönderecektir.

Maaş Kartımı Nasıl Yenileyebilirim?

Maaş kartınızı yenilemek istiyorsanız ilk olarak bağlı bulunduğunuz banka şubesine giderek bu işlemi yapabilirsiniz. Ayrıca maaş kartı hesabınızın olduğu bankanın internet bankacılığı ve mobil şube üzerinden de kart isteme talebinde bulunabilirsiniz. Bu şekilde yeni kartınız basılarak en yakın zamanda kurye ile adresinize gönderilecektir.

Ayrıca müşteri hizmetleri numarasını arayarak da maaş kartı yenileme talebinde bulunabilirsiniz. Bu ayrıca bankamatik kartı yenileme ve kredi kartı yenileme işlemleri içinde geçerlidir. Bazı bankaların müşteri hizmetleri numarası aşağıdaki gibidir.

– Akbank Maaş Kartı Yenileme Numarası 444 25 25

– Denizbank Maaş Kartı Yenileme Numarası 444 0 800

– Garanti BBVA Maaş Kartı Yenileme Numarası 444 0 333

– QNB Finansbank Maaş Kartı Yenileme Numarası 0 850 222 0 900

– Halkbank Maaş Kartı Yenileme Numarası 444 0 400

– Vakıfbank Maaş Kartı Yenileme Numarası 0 850 222 0 724

– Ziraat Bankası Maaş Kartı Yenileme Numarası 444 00 00

Maaş Kartı Yenileme Ücreti Nedir?

Maaş kartı yenilemesi yaptığınız zaman banka sizden ek ücret istemez. Süre dolduğu zaman maaş kartı yenilemesi ve kart basımı bankanın sorumluluğundadır. Ama eğer kartınızı kaybettiniz ve kart bastırmak istiyorsanız bu durumda bankalar sizden kart ücreti alacaktır. Bu kart ücreti en az 25 TL olup en fazla 60 TL arasında değişmektedir. Bu sizin bankanızdan bankaya değişiklik gösterecektir.

Yukarıda sizlere maaş kartı yenileme nasıl yapılır bunun hakkında bilgiler verdik. Eğer sizde maaş kartınızı yenilemek istiyorsanız bankanız ile iletişime geçebilirsiniz. Bu konu hakkında sormak istediklerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bize yazabilirsiniz.

finans365.com özel içerik

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (1)
  • Beyhan

    Annem yasli oldigu icin bankaya goturemiyorum maas kartini yenilememiz lazim ne yapmam lazim


HIZLI YORUM YAP