DOLAR

32,5759

0.07%
EURO

34,8742

0%
ALTIN(gr)

2.439,42

0,40%
BİST 100

%
Köyde Yaşayanlara 300 Koyun Cumartesi Verilmeye Başlanacak!
  • Finans 365
  • Finans
  • Köyde Yaşayanlara 300 Koyun Cumartesi Verilmeye Başlanacak!

Köyde Yaşayanlara 300 Koyun Cumartesi Verilmeye Başlanacak!

Türkiye'nin büyükbaş ve küçükbaş hayvan üretimini arttırmak için verilen teşvikler arttırılarak dağıtılmaya devam ediyor. Bunlardan biride kamuoyunda "köyde yaşayanlara 300 koyun" projesi olarak bilinen 300 koyun projesi için sona gelindi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:37
Köyde Yaşayanlara 300 Koyun Cumartesi Verilmeye Başlanacak!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba Cumartesi günü itibari ile başvurusu olumlu sonuçlanan kişilere koyun dağıtıma başlanacağı müjdesini verdi.

Köyde Yaşayan Merası Olan Kişilere Devlet Koyun Verecek

300 koyun projesi için açıklamalarda bulunan Fakıbaba hayvancılıkla uğraşan, köyde yaşayan ve merası bulanan kişilerin düzenlenen proje kapsamında koyun almaya hak kazanacaklarını söyledi. Fakıbaba “Belki ahırında 50 damızlık koyunu var, biz ona 250 koyun verip 300’e tamamlayacağız. Belki hiç parası yok ahırı var, anadan, babadan bu işi bilen kişidir o zaman 300 koyun vereceğiz.” diye konuştu.

1 Yıl Ödemesiz 6 Yıl Kredili Verilecek

Köylüler aldıkları koyunların bedeli için Ziraat Bankası üzerinden hayvancılık kredisi kullanacak. Bu krediler ilk 1 yıl geri ödemesiz olarak kullandırılacak ve 6 yıla kadar ödemeler yayılarak koyun paralarının zorlanmadan ödenmesi sağlanacak. Devlet dağıttığı koyunların aşılarını kendisi yapacak ve köylülere yem parası için destekte bulunacak. Yani köylüler masraf etmeden sadece hayvanların bakımlarını üstlenecek ve koyunlar yavruladıkça bunları satarak gelir elde edecek.

Cumartesi İlk Olarak Şırnak’ta Dağıtılmaya Başlanacak

Bakan Fakıbaba “Şırnaklılara karşı çok saygım, sevgim var. Şırnak küçükbaş hayvan için ideal bir yer. Cumartesi günü ilk Şırnak’ta başlatacağız. Sonra Erzincan, daha sonra Manisa, Tekirdağ, arkası arkasına gelecek.” dedi. Türkiye yapmış olduğu bu yatırım ile et ithalatını bitirmeye ve üretimi arttırarak et fiyatlarını düşürmeyi amaçlıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP