DOLAR

32,5116

-0.09%
EURO

34,9765

0.36%
ALTIN(gr)

2.434,51

0,48%
BİST 100

%
Bu Ödemelerin Başvurusu Kısa Sürüyor Herkes Acele Etsin
  • Finans 365
  • Finans
  • Bu Ödemelerin Başvurusu Kısa Sürüyor Herkes Acele Etsin

Bu Ödemelerin Başvurusu Kısa Sürüyor Herkes Acele Etsin

Yapılan açıklamaya göre 3 farklı destek ödemesi için düğmeye basan devlet art arda açıklamalarda bulundu. Bilindiği üzere pandemi kadın erkek demeden herkesi vurdu. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:37
Bu Ödemelerin Başvurusu Kısa Sürüyor Herkes Acele Etsin
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yaşanan bu durumun farkın da olan devlet vatandaşların tümü için ödem yapmayı kendine farz edindi. Şimdilerde yapılan çalışma sayesinde milyonlarca vatandaş destek ödemesi alacak. Bu destek ödemeleri kapsamında herkes evine kolaylıkla ekmek götürebilecek. Verilecek devlet desteklerinin geri ödemesi olmayacak. Bu sebepten herkesin kolaylıkla başvuru yapması isteniyor. Yapılacak ilk ödeme yaşlılar ve engelliler kapsıyor. Aylık maaş bağlanılmasına karar verilen vatandaşlar için zamlı yapılacak ödemede başvuru tarihi netleşmedi. Ancak herkesin yoğun isteği olacağı varsayılıyor bundan dolayı başvurularda vatandaşların hızlı olması gerekiyor. 711 TL ödeme alacak olan vatandaşlar ekstrem bir durum yaşanmadıkça devletten bu ödemeyi devamlı alacak.

Primlere Dikkat Edilecek

Alınacak bir diğer ödeme ise süt parası olacak. Süt parası zamsız ödemelerin başını çekiyor ve uzun zamandır da am almıyor Bu dönemde sam almayacak gibi görüne ödemeler çalışan annelere yönelik olacak. Çalışan anneler SGK’ya başvuru yapmak suretiyle 1 sene boyunca süt parası alabilecek. Çocuğun 2 yaşını geçmemiş olması gerekirken annenin belli bir süre SGK primlerinin de ödenmiş olması gerekiyor. Doğumdan önce annenin en az 3 aylık sigorta primleri yatırılmamışsa o zaman bu kişilere destek ödemesi yapılmayacak. Verilen bir diğer ödeme ise SED destekleri olacak. Eğitim hayatı devam eden çocukları kapsayan ödemlerin geri ödemesi olmayacak. Ana okulu öğrencilerine 500 TL verecek olan devlet lisans öğrencilerine 821 TL ödeyecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP