DOLAR

32,5038

-0.14%
EURO

34,9589

0.28%
ALTIN(gr)

2.435,78

0,53%
BİST 100

%
Her Haneye Hitap Eden Ödemeler İçin Başvurularda Son Saatler
  • Finans 365
  • Finans
  • Her Haneye Hitap Eden Ödemeler İçin Başvurularda Son Saatler

Her Haneye Hitap Eden Ödemeler İçin Başvurularda Son Saatler

Vatandaşlar için ödemeler yapılmasına devam edilirken son ödeme paketi herkesi mutluluktan havaya uçurdu. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:37
Her Haneye Hitap Eden Ödemeler İçin Başvurularda Son Saatler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan açıklamaya göre vatandaşların devletten destek alamsı kolaylaştırıldı. Daha önceden çok prosedürlü işlemlerden geçen vatandaşlar desteklere başvuru yapamaya başlamıştı. Başvurular onlinedan yapılmak istense sistemsel sıkıntılar yaşanıyorken yüz yüze başvurularda ise yoğunluktan dolayı aynı mekanda uzun süre kalınmıyordu. Yeni yapılan çalışmayla beraber vatandaşlar farklı farklı şekillerde başvuru yapabilecek. Pandemi dolayısıyla birçok kurum mesai saatleri dışında da hizmet vermeye devam ediyor. Olağanüstü bir dönemden gederken vatandaşlara üst düzey hizmet sunan devlet her vatandaşın rahat yaşaması için elinden geleni yapıyor. Açıklamaya göre vatandaşlar için 3 farklı ödeme hazırlandı ve hepsinin başvuru süresi yeterli kadar ayarlandı. Süre zarfı içinde başvuru yapamayan vatandaş kalmayacak.

Ödemelerin Bir Kısmı Zamlı Olacak

İlk ödeme girişimci kadınlara yönelik hibe desteği olacak. Verilecek hibe desteği 70 bin TL olacak ve yaklaşık 30 kadın bu desteği alabilmek için kıyasıya yarışacak. Ellerin olan mevcut projeleri ilgili mercilere sunacak olan vatandaşlar yeterli görüldüğünde devletten destek alabilecek. Bir diğer ödeme ise periyodik olacak şekilde muhtaç er ve erbaş aileleri için yapılacak. 2 ayda bir gerçekleşecek ödemede zam yapılması vatandaşların tamamını oldukça sevindirdi.. Daha imceden 650 TL ödeme alan vatandaşlar yeni dönemde 750 TL alacak ve her ödeme 2 ayda bir ilgili vatandaşa ulaştırılacak. Bir diğer ödeme ise doğum yapan anneler için SGK ile bağlantılı olacak şekilde yapılacak. Toplanda 1300 TL ödeme alacak olan anne 1 yıl süren ödemeleri tekrardan devlete ödemeyecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP