DOLAR

32,5890

0.22%
EURO

34,7887

0.34%
ALTIN(gr)

2.409,00

-0,96%
BİST 100

%
Maliye Bakanı Albayrak’tan Faiz İndirimi Değerlendirmesi
  • Finans 365
  • Finans
  • Maliye Bakanı Albayrak’tan Faiz İndirimi Değerlendirmesi

Maliye Bakanı Albayrak’tan Faiz İndirimi Değerlendirmesi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Davos'ta ekonomi dünyasına dair açıklamalarda bulundu. Türkiye ekonomisinin geleceğine dair atılacak adımları değerlendiren Bakan Albayrak'ın konuşması haberimizde.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:37
Maliye Bakanı Albayrak’tan Faiz İndirimi Değerlendirmesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Dünya Ekonomik Forumu’nun (WEF) düzenlendiği Davos’ta bulunuyor. Burada basın mensupları ile biraraya gelen Bakan Albayrak Türkiye ekonomisine dair açıklamalarda bulundu. Bu kapsamda 2019 yılından beklentiler ve ekonominin geleceğini değerlendiren Bakan Albayrak’ın açıklamasının detayları sizlerle.

MALİYE BAKANI ALBAYRAK’TAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, yapmış olduğu konuşmasının başında Yeni Ekonomi Programı (YEP) hedeflerine sadık olduğu vurgusunda bulundu. Mali disiplinden taviz verilmeyeceğini yineleyen Bakan Albayrak ocak ayı başında istihdamı ve ekonomik aktiviteyi desteklemeye yönelik attıkları adımların ilk çeyrekten itibaren büyümeye destek olacağını ifade etti.

Konuşmasında ayrıca asgari ücretten yaşanan artışlara dair de değerlendirmelerde bulunan Maliye Bakanı Berat Albayrak asgari ücret artışının enflasyona etkisinin sınırlı olacağını ifade etti. Maliye Bakanı Albayrak enflasyon oranlarının Ekim ayında zirveyi gördüğünü söyleyerek “Veriler, enflasyonun 2018 Ekim ayında zirveye ulaştığını gösteriyor ve o zamandan beri hem manşette hem çekirdek enflasyonda, hem tüketici hem de üretici fiyatlarında bir düşüş görüyoruz” açıklamasında bulundu.

Faiz İndirimi Konusu

Faiz indirimi konusunda da son duruma dair bir değerlendirmelerde bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak “Merkez Bankası işini yapıyor, martta ne yapacaklarını bilmiyorum ama bir şeyi biliyorum ne yaparlarsa yapsınlar analitik bir titizlikle yapıyorlar.”

Finans Haberlerinden anında haberdar olmak için.

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Haber Kaynağı: Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP