DOLAR

32,3884

0.21%
EURO

35,0912

-0.03%
ALTIN(gr)

2.325,28

0,26%
BİST 100

%
Milyonlarca Emekliye Müjde! Zam Geliyor

Milyonlarca Emekliye Müjde! Zam Geliyor

Uzun zamandır ülke gündeminde olan emekliye zam müjdesi sonunda geldi. Bu açıklamaya göre tam 355 Tl intibak zammı geliyor. Peki bu zamdan kimde yararlanabilecek? İşte haberin tüm detaylar…

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:37
Milyonlarca Emekliye Müjde! Zam Geliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uzun zamandır ülke gündeminde olan emekli zammı ile alakalı açıklama sonunda geldi. İntibak zammı adı altında geçen uygulama SGK ve Bağkur’a bağlı olarak emekli olan vatandaşları kapsıyor, bu sayede maaşlarında sehven oluşan eksiklikler kapatılacak. Ancak vatandaşın 2000 yılından sonra emekli olmaya hak kazanmış olması gerekiyor. Uzun zamandır gündemde olan kararın Yargıtay başvuruları sonuçsuz kalınca iş TBMM’den çıkacak karara kaldı.

2000 yılından önce emekli olanlara 300 Tl zam yapılmıştı, fakat 2000 yılı sonrası için hiçbir şey yapılmadı. Bunun üzerine vatandaş hakkını aramaya başladı ve intibak hakkı konusu açıldı, Türkiye Emekliler Derneği de meclisten düzenleme talebinde bulundu.

Peki İntibak Nedir?

Aynı kurumdan aynı prim ve gün miktarı ile farklı tarihlerde emekli olan vatandaşlara aynı emekli maaşı verilmiyor, bu eşitsizliği sağlayabilmek adına ortaya çıkan haklara intibak deniyor. Milyonlarca emekli bu durumun mağduriyetini yaşıyor ve intibak hakkına başvurarak meclisten çıkacak olan kararı bekliyor.

İntibak yasası zam oranları ise mevcut maaşlara göre belirlenecek, en yüksek zam miktarının ise 335 Tl olması planlanıyor. Bu sayede 2000 yılı öncesi ve sonrası emeklileri arasında herhangi bir eşitsizlik kalmayacak

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP