DOLAR

32,4843

0.21%
EURO

34,5780

0.23%
ALTIN(gr)

2.474,49

-0,33%
BİST 100

%
Asgari Ücret İçin İşveren Önerisi Kabul Edilirse Enflasyon Oranının Altında Zam Yapılmış Olacak
  • Finans 365
  • Finans
  • Asgari Ücret İçin İşveren Önerisi Kabul Edilirse Enflasyon Oranının Altında Zam Yapılmış Olacak

Asgari Ücret İçin İşveren Önerisi Kabul Edilirse Enflasyon Oranının Altında Zam Yapılmış Olacak

Asgari ücret görüşmeleri için gerçekleştirilecek olan görüşmelere bir gün kaldı. 13 Aralık Perşembe günü gerçekleştirilecek toplantı öncesi işçi temsilcileri, işveren önerisi ve hükümetin asgari ücret için duruşunu haberimizde değerlendiriyoruz.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:37
Asgari Ücret İçin İşveren Önerisi Kabul Edilirse Enflasyon Oranının Altında Zam Yapılmış Olacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2019 asgari ücret görüşmeleri için milyonlarca vatandaş asgari ücret komisyonun görüşmelerini yakından takip ediyor.

Bu kapsamda görüşmelerin ikinci toplantısı 13 Aralık Perşembe günü işveren temsilcilerinin ev sahipliğinde gerçekleşecek. Görüşmeler öncesinde işveren temsilcileri ile işçi temsilcilerinin talepleri ve önerileri arasında fark bulunuyor.

İŞÇİ TALEBİ İLE İŞVEREN ÖNERİSİ ARASINDA FARK VAR

2019 yılı asgari ücreti için işçi temsilcisi olan Türk İş Başkanı Ergün Atalay açık bir şekilde taleplerini dile getirmiş ve asgari ücretin en az 2 bin TL olmasını ve bu rakama refah payının da eklenmesini istemişti. Ergün Atalar konuşmasında ayrıca enflasyon oranlarının altında bir rakamı kabul etmediklerini dile getirmişti.

Konuya ilişkin daha sonra yapmış olduğu açıklamalarında ayrıca Fransa’da gerçekleşen protesto gösterilerini hatırlatan Türk İş Başkanı Ergün Atalay, talep ettikleri zam oranında ki kararlılığını dile getirmişti.

İşveren Önerisi 1857 TL

İşveren temsilcisi TİSK ise 2019 asgari ücreti için 2019 yılı tarafından hedeflenen enflasyon rakamı olan yüzde 15 seçeneğini önerdi. 2018 yılı enflasyon rakamlarının altında bu değer zam olarak yansıtılırsa 2019 asgari ücret 1857 TL’ye yükseltilecek.

Hükümet Ne Diyor?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yapılan asgari ücret açıklamasında, “İşçi ve işverenin haklarını gözeterek, sorunları çözüme kavuşturan taraf olduk. Son toplantıda tüm kesimlerin uzlaştığı ve memnun kaldığı bir rakamı açıklayacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullanmıştı.

2019 YILI ASGARİ ÜCRET GÖRÜŞMELERİ

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2019’da geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere ikinci toplantıyı TİSK’in ev sahipliğinde gerçekleştirecekler. Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder başkanlığında toplanacak komisyonda, işçi tarafını Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), işveren tarafını ise TİSK temsil edecek. Gerçekleştirilecek olan bu toplantıda Hazine ve Maliye Bakanlığı ile TÜİK uzmanlarının ülke ekonomisiyle ilgili verileri paylaşması bekleniyor.

2019 Asgari Ücret İçin Masadaki Tüm Teklifler Belli Oldu!

Asgari Ücret Konusunda Fransa’daki Eylemleri Hatırlatan Türk İş’e Eleştiri

Asgari Ücret gelişmelerinden anlık haberdar olmak için bizleri takip edin

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP