DOLAR

32,3438

0.19%
EURO

35,1309

-0.17%
ALTIN(gr)

2.240,23

-0,13%
BİST 100

%
Başvuruyu Kaçıranlar İçin Umulmadık Gelişme Yeniden Başlıyor
  • Finans 365
  • Gündem
  • Başvuruyu Kaçıranlar İçin Umulmadık Gelişme Yeniden Başlıyor

Başvuruyu Kaçıranlar İçin Umulmadık Gelişme Yeniden Başlıyor

Devlet pandemi ile beraber hayatımıza yeni terimleri yerleştirmiş oldu. Bunlardan bir tanesi ise pandemi destek ödemesi oldu. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:38
Başvuruyu Kaçıranlar İçin Umulmadık Gelişme Yeniden Başlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Vatandaşlar pandeminin uzun sürmesiyle beraber iş yerlerine gidemedi ya da halihazırdaki iş yerlerin kapatmak durumunda kaldı. Bundan dolayı nakit ihtiyacı yaşayan vatandaşlar için devlet yeni düzenlemelerini yürürlüğe koydu. Buna göre pandemi destek ödemelerinin hayta geçiren devlet 1000 TL ödeme yapılması için talimat vermişti. Verilen talimat üzerine E Devlet üzerinde başvuru açan yetkililer ilk dakikalardan itibaren milyonlarca başvuru almıştı. Ancak sistemin aşırı yoğun olmasında dolayı bazı vatandaşlar başvuru yapamadı v e devletten bekledikleri ödemeyi alamadı. Burada yaşanan karganın çözülmesi için vatandaşlar baskı oluştursa da pandemiden kaynaklı süreçte kimse bu ödeme için harekete geçmedi. Farklı kalemlerde ödemeler yapan devlet vatandaşları bu ödeme kanallarına sevk etti.

Edinilen bilgiye göre devlet vatandaşlardan gelen yoğun isteğe dayanamayarak tekrardan başvuru formu oluşturmaya karar verdi. Verilen karar üzerine çok sevinen vatandaşlar E Devlet ekranından bir türlü ayrılamıyor. İlgililerin uyarısına göre vatandaşları günaşırı E Devlete bakmaları gerekiyor. Olası bir sıkıntının yaşanmamasını isteyen devlet online platformlar haricinde bu ödemenin başvurunun yüz yüze yapılacağı platformlarda oluşturuyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı başvurular bitene kadar vatandaşlardan başvuru almaya devam edecek. Daha önceden başvuru yapan vatandaşların tekrardan başvuru yapması gerek kalmayacak. Devlet onlara da 3. Faz ödemeleri gerçekleştirecek. Destek ödemelerine başvuruda bulunmak için vatandaşların asgari ücretin 1/3’ünü eve getirmeleri gerekiyor. Daha yüksek meblağlarda kazanan vatandaşların başvuruları okunmadan reddedilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP