DOLAR

32,3192

0.2%
EURO

35,1054

-0.16%
ALTIN(gr)

2.306,66

1,29%
BİST 100

%
Maaş Farkları İçin Beklenen Açıklama Geldi

Maaş Farkları İçin Beklenen Açıklama Geldi

Enflasyon rakamları zam oranları derken emekliler şimdi de maaş farklarını bekliyor. Maaş farkları konusunda net bir tarih verilmese de bu yılın sonu için çalışmaların hızlandırıldığı belirtiliyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:38
Maaş Farkları İçin Beklenen Açıklama Geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ekonomik anlamda sıkıntı yaşanmaması için çalışan ilgililer gerekli açıklamaları da duyuracaklarını belirtti.

Enflasyon oranları beklentileri karşıladı ve hesaplanan zam oranı emeklilerin maaşlarına yansıtılacak. Bu işlemlerin ardından maaş farklarının da ek olarak ödenmesi veya maaşlara eklenmesi konuşuluyor. 5.49 oranında verilen zam ile biraz da olsa rahatlayan emekliler sorgulama ekranından devamlı son maaşları inceliyor. Ek ödemeler konusunda ya tek başına ödeme yapılması bekleniyor ya da maaşa eklenerek maaşla verilmesini talep ediyor. Ancak tersi bir durumda hukuk yolları da açık. Bundan dolayı emeklinin durumu devamlı takip etmesi gerekiyor. En düşük emekli maaşı 2.660 civarında seyrederken bu durum memur emeklisi için 3.510 TL civarını buldu.

Sorgulama Ekranında Tüm Bilgileri Aratabilirsiniz

Diğer noktalara göre emekli maaşının artma durumu olduğundan küsurat fazla verilmesi. SSK emeklisi içinse 1256 TL ham değer olarak belirtildi. Tahsis numarasına maaşların yatmasını bekleyen emekliler isterlerse sorgulama ekranı üzerinden de inceleme yapabilir. Sosyal Güvenlik Kurumu üzerindeaçılanekranda ihtiyaçlar olan tüm bilgileri görebilirler. SGK’ya giriş yaptıklarında karşılarına sekmeler içinde Aylık Hesap seçeneği çıkacak. Bulunmadığı taktirde arama seçeneğinden Aylık Hesap aratarak bulabilirler. Aylık Hesaba giriş yapıldıktan sonra nerde ne zaman ne ödenmiş kontrol edebilirler. Ayrıca aynı site içinde TC kimlik nu, ana-baba adı, dosya sicil kayıt no gibi bankalarda gerekli olan bilgileri de öğrenebilirler.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP