Konut Kredisi Faizleri Düştü, Yeniden Yapılandırma Yapabilir Miyim?
  • Finans 365
  • Kredi
  • Konut Kredisi Faizleri Düştü, Yeniden Yapılandırma Yapabilir Miyim?

Konut Kredisi Faizleri Düştü, Yeniden Yapılandırma Yapabilir Miyim?

Yapılan kampanya duyurusu ile beraber konut kredisi faiz oranlarının düşürülmesi yeni ev almayı düşünenler kadar konut kredisi çekerek ev alan kişileri de sevindirmişti. Ancak bankalara giden kişiler büyük hayal kırıklığı yaşadı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:38
Konut Kredisi Faizleri Düştü, Yeniden Yapılandırma Yapabilir Miyim?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bankalar Yeniden Yapılandırma Başvurularını Kabul Etmiyor

Konut kredisi faizleri düştü haberleri ile beraber daha önce yüksek kredi faiz oranları ile konut kredisi kullanan kişiler kendilerine sunulan kredi yapılandırma hakkından yararlanmak için bankaların yolunu tuttu. Ancak bankalar 0,98 konut kredisi faiz oranı ile yeniden yapılandırma yapılmadığını söyleyerek yapılan başvuruları reddetti.

Bankaların yeniden yapılandırma yapamayacağını söylemesi üzerine büyük şok yaşayan vatandaş Tüketici Mahkemelerinin yolunu tutarken ne yazık ki bu haktan yararlanamadı. Çünkü bankalar açıkladıkları gibi konut kredisi faiz oranlarını düşürmemiş sadece yeni konut alımlarını finanse etmek amacı ile yeni bir konut kredisi kampanyası düzenlemişlerdi.

Konut Kredisi Faizleri Düştü Yeniden Yapılandırma Oranları Düşmedi

Bankalar sadece yeni konut alımlarını finanse etmek üzere yüzde 0,98 faiz oranı ile kredi kullandırdıklarını söylerken bankaların bu noktada ki amaçları vatandaşın mağduriyetini gidermek değil, müteahhitlerin ellerinde kalan konutların satışını sağlamak olduğu da ortaya çıkarılmış oldu.

Sadece 1 ay önce yüzde 1,23 oranı ile kredi kullanan kişinin şu anda geçerli olan yüzde 0,98 faiz oranından yararlanamaması büyük haksızlık olarak görülürken bankalar ise düzenlenen kampanyanın sadece yeni konut alımlarında geçerli olduğunu savunarak başvuruların kabul edilmeyeceğini vurguladı. Kaynak: finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP