Yeni Doğum Yapan Annelerin Doğum Hediyesi Devletten Bebek Sayısı Kadar Ödeme Yapılacak

Yeni Doğum Yapan Annelerin Doğum Hediyesi Devletten Bebek Sayısı Kadar Ödeme Yapılacak

Salgın özellikle yeni doğum yapan anneleri inanılmaz tedirgin ediyor. Maddi olarak sıkışık olan ailelerin elinden yine devlet tutuyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:38
Yeni Doğum Yapan Annelerin Doğum Hediyesi Devletten Bebek Sayısı Kadar Ödeme Yapılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeni doğum anneler bebekleri için endişeli. Korona virüs döneminde doğum yapmanın verdiği endişe bir yandan birde geçinme telaşı aileleri çok etkiliyor. Devlet ise vatandaşlarının yanında durarak bu zor günleri beraber atlatmaya çalışıyor. Başvuru yapıldığı taktirde doğum yapan annelere ödeme gerçekleştirilecek. Bebekleri sayısı ödeme miktarını belirlemede çok önemli olacak. Buna göre ilk çocuk için 300 TL ödeyecek olan devlet ikinci çocuk için 400 3. Ve üzeri çocuk sayıları için sabit 600 TL ödeyecek. Ödemelerin aylık yapılmayacağı ve tek seferlik olacağı da belirtildi. Başvurular E Devlet üzerinden yapılabilecek. Ancak nüfus müdürlüklerine giderek kimlik çıkarma işlemlerini başlattığınız sırda ödeme için de başvuru oluşturabilirsiniz.

Mavi Kartlılar Ödeme Kapsamına Alındı

Doğum parası olarak da isimlendirilen ödemeler için belirli şartlar oluşturuldu. İlk olarak evde baba çalışmıyorsa bile annenin en az 3 aylık sigortalı olması gerekiyor. Doğumdan önce en az 3 aydır sigortalı çalışan annelerin başvuruları kabul edilecek. Bir diğer seçenek ise babanın sigortalı olup annenin çalışmaması olarak belirlendi. Ancak baba doğum esnasında ve sonrasında da sigortalı olmak zorunda. Annenin ya da babanın mavi kartlı olması başvuru yapılmasına engel olmayacak. Eğer çocuk 2015 yılından sonra doğdu ise her an ödeme için başvuru oluşturulabilecek. Ödemeden yararlanacak olan annelerin bebekleri sağ olarak dünyaya gelmelidir. Tüm bu şartları sağlayan vatandaşlar E Devletten başvuru oluşturabilir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP