DOLAR

32,5848

0.33%
EURO

34,7519

0.04%
ALTIN(gr)

2.505,92

0,88%
BİST 100

%
Emekli Yakınlarının Tümü 801 TL Almaya Hak Kazandı Başvuru Süreci Nasıl İşliyor?
  • Finans 365
  • Finans
  • Emekli Yakınlarının Tümü 801 TL Almaya Hak Kazandı Başvuru Süreci Nasıl İşliyor?

Emekli Yakınlarının Tümü 801 TL Almaya Hak Kazandı Başvuru Süreci Nasıl İşliyor?

Devlet bu defa emekli yakınlarını düşünerek bir ödeme planı yapmayı uygun gördü. 801 TL ödeme için belli şartlar sağlanmalı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:38
Emekli Yakınlarının Tümü 801 TL Almaya Hak Kazandı Başvuru Süreci Nasıl İşliyor?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sigorta girişi olan vatandaşlar her halükarda ödeme almaya devam ediyor. Yapılan açıklamaya göre devlet SGK ile iş birliği yaparak ödeme yapmaya başlayacak. Sigorta girişi olan yakını vefat eden vatandaşlara devlet tek seferde 801 TL verecek. Geçtiğimiz dönemlerde 716 TL olan bu ödemeye de zam yapıldı. Enflasyon verileri ve diğer ekonomik veriler incelenerek verilen bu kararda memur maaşlarına yapılan zam da etkili oldu. Toplu görüşmelerin ardından çıkan zam oranları tüm vatandaşa yaradı. Vefat eden kişinin sigorta girişi mevcutsa bu kişinin yakınlarına ödeme yapılacak. Yakınlık sıralaması da vatandaşa izah edildi. Buna göre ilk etapta eşe ödeme yapılması için hamlede bulunulacak.

Hak Düşürücü Süre 5 Yıl Olarak Belirlendi

Eğer eş ölmüşse ya da boşanma durumu söz konusu ise bu sefer çocuklara ödeme yapılacak. Çocuklar hukuki yollardan kan bağını kesmişse veya ölmüşlerse o zaman vefat eden kişinin anne babasına ödeme yapılacak. Yine onlar da hayatta değilse 1. Dereceden ya da maksimum 2. Dereceden yakın kim varsa ona ödeme yapılacak. Büyük ilgi toplayan bu ödemede amaç kişi vefat ettikten sonra oluşan masrafı azaltabilmek. Eğer cenaze işlemleri fazla masraflı olmayacaksa zor durumda olan aileye az da olsa destek olunacak. Başvuru süresi 5 yıl ile sınırlandırıl. 5 yıl hak düşürücü süredir ve bu sürenin sonunda kullanılmayan hak kaybedilir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP