DOLAR

32,3906

0.2%
EURO

35,0610

-0.05%
ALTIN(gr)

2.325,38

0,27%
BİST 100

%
Türkiye’nin En Ünlü Ayakkabı Firmalarından Biri Daha İflas Etti! İnternet Sitesi Bile Kapandı
  • Finans 365
  • Gündem
  • Türkiye’nin En Ünlü Ayakkabı Firmalarından Biri Daha İflas Etti! İnternet Sitesi Bile Kapandı

Türkiye’nin En Ünlü Ayakkabı Firmalarından Biri Daha İflas Etti! İnternet Sitesi Bile Kapandı

Türkiye'nin ünlü ayakkabı ve deri markası, asırlık çınar firmanın merkez binası bom boş kaldı, yüzlerce mağazası ve internet sitesi kapandı. Alacaklılar firma yetkililerine ulaşmaya çalışıyor. Şirket merkezine gelenler elleri boş şekilde dönüyorlar. İşte detaylar

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:39
Türkiye’nin En Ünlü Ayakkabı Firmalarından Biri Daha İflas Etti! İnternet Sitesi Bile Kapandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Özellikle deri ayakkabı alanında sektörünün öncüsü olmuş asırlık ayakkabı markası İnci Deri daha önce iflasını istemişti, borçlarını ödemekte ve finansmanda güçlük çektiği için birçok çeki karşılıksız çıkmış ve firma icralarla yüz yüze kalmıştı. Asırlık firma krize dayanamadı ve kepenk indirdi. Şirketin Eyüpsultan’da bulunan genel merkez binası, yüzlerce mağazası ve internet sitesi kapandı.

İFLAS DAVASI DEVAM EDİYOR

İnci Deri hakkında geçen yıl açılan iflas davası ise sürüyor. Diken’den Ali Yılmaz’ın haberine göre Hotiç, Beta, Eser, Yeşil Kundura gibi ünlü ayakkabı firmalarının konkordato davaları sürerken, İnci Deri de hacizler ve iflas davalarıyla gündemde. Bir dönem, 100’e yakın mağazası bulunan İnci Deri’nin mağazalarının tamamına yakını kapandı.

Firmadan alacaklı bir firmanın haczi için gidilen şirketin Eyüpsultan Nişancı Mahallesi’ndeki merkez binasının kapalı olduğu belirlendi. Firmanın internet sitesine girildiğinde ise “Sizin için yenileniyoruz. Yarın görüşmek üzere” deniyor. Lakin, aynı mesaj günlerdir sitede yer alıyor.

Firmanın Eyüp’te bulunan Flatofiste’teki merkez binasına giden alacaklılar eli boş dönerken, faaliyetlerin Harbiye’deki bir otel odasından yürütüldüğü kaydediliyor.

Öte yandan, Servet Sorkuncuk’un 3 milyon liralık alacağını tahsil edememesi nedeniyle açtığı iflas davası da devam ediyor. İstanbul Asliye Ticaret Mahkemesinde görülen davanın bir sonraki duruşması kasım ayı ortasında.

Ayakkabı sektörünün önemli markalarından İnci Deri’nin temeli 1917’te atılmıştı. Türkiye’nin birçok AVM’inde ve lüks semtlerinde şubeleri bulunuyordu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP