DOLAR

32,3775

0.16%
EURO

35,0852

-0.1%
ALTIN(gr)

2.324,24

0,22%
BİST 100

%
AKP’ye Yakın Şirket Açıkladı! İşte Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun Oy Oranı
  • Finans 365
  • Gündem
  • AKP’ye Yakın Şirket Açıkladı! İşte Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun Oy Oranı

AKP’ye Yakın Şirket Açıkladı! İşte Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun Oy Oranı

Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun parti kurma çalışmaları hızla sürerken, Ak Parti’ye daha yakın araştırma şirketi yeni bir anket araştırması yaptı. Anket sonuçlarında çarpıcı sonuçlar elde eden ORC araştırma yapılan ankette Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun oyu ne kadar oldu? İşte detaylar.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:39
AKP’ye Yakın Şirket Açıkladı! İşte Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun Oy Oranı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Siyaset sahnesi yeni siyasi partiye hazırlanırken anket şirketleri de araştırmalar yapmaya başladı. AKP’ye yakın ORC araştırma şirketi en son yaptığı araştırma da seçmene “Bu hafta genel seçim olsa, oyunuzu hangi siyasi partiye verirsiniz?” sorusunu yöneltti. İşte seçmenin verdiği cevaplar.

ORC araştırmanın anket sonuçlarına göre seçmen bu hafta sonu seçim olsa oylarının yüzde 30,6’sını AKP’den yana kullanırken yüzde 26,5’lik kısmı CHP dedi. Bu sonuçlara göre AKP bu hafta sonu seçim olsa yeniden tek başına iktidar gibi gözüksede CHP’nin oyularında düşüş gözlemleniyor.

Ak Parti’den olaylı bir şekilde ayrılan Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’ın oy oranı seçmenin en fazla merak ettiği konular arasında yer alıyor. Yapılan anket araştırmasına göre siyaset yorumcuları yeni dönem siyasi gelişmeleri yine AK Parti merkezli olacağı yorumunda bulunuyor. Yorumculara göre diğer siyasi partilerde oy oranını artıracak çalışmalar yerine AKP’de yaşanacak kopma ve küsmeler yeni dönemde etkili olacak.

Bu Hafta Sonu Seçim Olsa Oyunuzu Hangi siyesi Partiye Verirsiniz?

En çok merak edilen bir diğer soru ise Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun kuracağı yeni partinin oy oranı oldu. Seçmenin yüzde 11,6’sı Ali Babacan için parti kurulursa oy verebilirim dedi. Diğer yandan Ahmet Davutoğlu’nun parti kurması halinde yüze 8,5’lik seçmen oy verebilirim yanıtını verdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP