DOLAR

32,4834

-0.19%
EURO

34,9649

0.32%
ALTIN(gr)

2.436,34

0,56%
BİST 100

%
Mansur Yavaş Müjdeyi Verdi: Köylere Ücretsiz İnternet Dağıtılacak!
  • Finans 365
  • Gündem
  • Mansur Yavaş Müjdeyi Verdi: Köylere Ücretsiz İnternet Dağıtılacak!

Mansur Yavaş Müjdeyi Verdi: Köylere Ücretsiz İnternet Dağıtılacak!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş açıklama yaptı! Ankara’da yalnızca şehir merkezlerine değil köylere de hediye internet verilecek. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:39
Mansur Yavaş Müjdeyi Verdi: Köylere Ücretsiz İnternet Dağıtılacak!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeni tip koronavirüs nedeniyle eğitime uzaktan online olarak devam ediliyor, tüm öğrenciler online eğitim alabilsin diye devlet tarafınca destekler sürüyor. Milli Eğitim Bakanlığı verilen hediye internetlerin Eba üzerinde kısa sürede tükendiğini bu nedenle öğrencilerin devamsızlık yapmak zorunda kaldıklarını açıkladı. Ayrıca tüm öğrenciler uzaktan eğitim alabilsin kimse mağdur kalmasın diye Acun Ilıcalı tarafından TV8 ekranlarında ücretsiz dizüstü bilgisayar kampanyası başlatıldı, belediyeler tarafından askıda tablet fırsatları öğrencilere sunuluyor. İnternet sıkıntısı yaşanmaması adına birkaç belediyeden öğrencilere destek geldi, Ankara Büyükşehir Belediyesi internet konusunda destekler sağlayacak. Yavaş sosyal medya üzerinden konuyla ilgili şu ifadede bulundu “Ankara bizim için sadece merkez ilçelerden ibaret olmadı. Hiçbir evladımız imkansızlıklardan dolayı mağdur olmasın diye yakın zamanda mahalle olan köylerimize internet hizmeti sağlamak için TÜRKSAT ile görüşmelere başladık. İnternet ücreti belediyemizce karşılanacaktır.” Dedi.

928 Mahalle ve Köye İnternet!

Bu destek ile Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı 928 köy ve mahalleye TÜRKSAT işbirliği ile internet imkanları sunulacak. Üstelik internet ücretlerini vatandaş ödemeyecek, ücretleri belediye karşılayacak. Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu konuyla ilgili açıklama yaptı, ihtiyaç olduğunda öğrencilere eğitimleri için gerekli olan internet hizmetlerini ücretsiz internet paketi olarak vermeye devam edeceklerini duyurdu. Bu kampanyalar kapsamında öğrenciler mağdur kalmayacak eğitimlerine düzenli bir şekilde devam edebilecekler.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP