Annelere Ödenmesi Planlanan 16.000 TL İçin Devletten Onay Geldi

Annelere Ödenmesi Planlanan 16.000 TL İçin Devletten Onay Geldi

ABONE OL
24 Ocak 2023 21:34
Annelere Ödenmesi Planlanan 16.000 TL İçin Devletten Onay Geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Anneler için ödemeler yapmaya devam eden devlet yeni bir çalışmanın daha sonuna geldi. Toplamda 16.000 TL ödeme yapacak olan devlet şartları belirledi. İşte detaylar.. Annelerin tamamı çalışsın çalışmasın fark etmez ekonomik yükü en çok göğüsleyen taraf oluyor. İş gücünde kadınların katılımı olumlu şekilde seyrederken çocuk sahibi olan kadınlar için bu durum çok zorlaşıyor. Devlet tüm bunları gözlemleyerek yeni bir çalışma ortaya koymuştu. Bu çalışmada annelere toplamda 16.000 TL ödeme yapılacak. Devlet destek paketi hayata geçirildiğinde bebeğin doğumundan itibaren lisans eğitimine kadar ödeme yapılacak. Çocuğu olmayan kadınlar içinse devlet çalışmalarını sürdürüyor.

Doğum iznine ayrılan ve işverenleri bağlamında iş sözleşmeleri feshedilemeyen anneler amacıyla ödeme haberi verildi. 112 günlük raporlu izinleri boyunca işe gidemeyecek olan annelere devlet bağlamında en az 16 bin TL tutarında ödeme uygulanacağı bildirildi. Asgari ücretle çalışan ve 112 günlük doğum iznine ayrılan annelere devlet için yapılacak olan ödeme tutarı 16 bin TL olarak belirlendi.

Her Aşamada Devlet Destek Oluyor

Çalışan anneler ilk etapta doğum parası adı altında bir ödeme alacak. Bu ödemedeki en önemli şart bebeğin sağ şekilde dünyaya gelmesi olarak belirlendi. Daha önceden doğum yapmış kadınlar da ödeme alabilecek. Ancak bu durum 2015 yılı ile sınırlandırıldı. 2025 yılından sonra doğum yapan kadınların tamamı başvuruda bulunabilecek. İlk çocuk için 200 TL 2. Çocuk için 400 TL 3. Ve diğer sayıda çocuk için 600 TL ödeme gerçekleştirilecek. Tek seferde yapılacak ödeme için ya anne sigortalı olacak ya da anne çalışmasa bile babanın sigortalı olması istenecek. Bir diğer ödeme ise süt parası olacak. 202 TL olarak belirlenen süt parasında yeni bir düzenleme olması bekleniyor. Zam yapılması ise gündemde.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP