Asgari Ücretliye Kredi Veren Bankalar 2020

Asgari Ücretliye Kredi Veren Bankalar 2020

Asgari ücretlilere hangi bankalar kredi verir? Asgari ücretlilerin kredi kullanım hakkı nasıl hesaplanır? Asgari ücret ile ne kadar kredi çekilebilir? Asgari ücret kredi kartı limiti ne kadardır? Tüm bu soruların cevaplarını meraklıları için derledik.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:39
Asgari Ücretliye Kredi Veren Bankalar 2020
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Asgari ücretliler için kredi açan bankalar , gelirden çok kredi taksitlerinin bir kefil ya da teminat üzerine yüklenebilme ihtimali konusunda çalışmaktadır. Ancak kredilerin kullanılabilmesi için maaş ile kredi kullanım tutarı arasında orantı bulunması gerekmektedir. kişilerin kullanmak istedikleri kredi tutarı ile asgari ücretliye kredi veren bankadan talep edilen miktarın orantılı olması gerekir. Ancak bu bankalar, asgari ücretlilere verdikleri kredilerde daha uygun faiz oranları kullanmakta ve esnek ödeme planları ile kolaylık sağlamaktadır.

Asgari Ücretli Çalışanlara Hangi Bankalar Kredi Verir?

Asgari ücretlilere kredi kullandıran bankalar Akbank, Halkbank ve Burganbank’tır. Bu bankalar, teminat garantisi isteyerek asgari ücretlilere uygun faiz oranları ile kredi imkanı sunmaktadır. Ancak alınabilecek krediler, düşük miktarda olmalıdır. Aylık ödeme tutarlarında asgari ücret ile orantısızlık meydana gelmemelidir. Bu kapsamda bankadan bankaya değişiklik gözlense de maaşın yarısını geçecek aylık ödemeler kabul edilmemektedir. Aylık ödemenin, alınan maaşın ¼’ü olduğu durum ideal kabul edilir.

Asgari Ücretlilerin Kredi Kullanım Hakkı Nasıl Hesaplanır?

Asgari ücretlilerin kullanacakları kredi miktarı , alınan tam ücrete göre hesaplanır. Alınan miktar, bekarlar için AGİ dahil 2020 yılında 2.345 TL olarak belirlenmiştir. Herhangi bir banka dosyası bulunmayan, hiç icraya gitmemiş, borcu olmayan bir asgari ücretli, şu an en fazla 24.000 TL kredi kullanabilmektedir. Bunun yanında bu miktarın üstüne çıkılması ya da altında kalınması durumunu etkileyen unsurlar şu şekilde sıralanabilir:

  • Kişinin kredi notu
  • Geçmişte kullandığı kredi kartları ve diğer finansal işlemlerinin durumu
  • Almak istediği kredinin miktarı
  • E- devlet üzerinden borcu olup olmadığı
  • Üzerine bulunan ve teminat olarak kullanılabilecek maddi varlığı
  • Ek geliri, elden aldığı paranın varlığı

Bu özelliklere de dikkat edilerek verilecek maksimum tutara karar verilmektedir.

Akbank’ın Asgari Ücretlilere Verdiği Kredi Ne Kadardır?

Asgari ücretliler için Akbank kredileri , kişilerin 18 yaşını doldurması durumunda verilmektedir. Asgari ücretlilerin bu krediyi kullanması için Akbank mobil uygulamasını kullanması gerekmektedir. Kullanılan bu mobil uygulama sayesinde kişilerin anında kredi başvurusu yapması sağlanmaktadır. Kredi başvurusundan sonra 5 dakika içinde yanıt verilecektir. Asgari ücretliye kredi veren bankaların ön şartı, görev alınan sigortalı kurumdan maaş belgesi alınmasıdır.

Halkbank Mini Kredi Nedir?

Asgari ücretliler için Halkbank kredileri , kişiye özel kredi üst limiti ile belirlenmektedir. Yıllık maliyet oranı %16 olarak belirlenmektedir. Asgari ücretlilere verilecek kredilerde en fazla 36 ay taksit yapılabilmektedir. 10.000 TL tutarında standart bir kredi kullanmak istendiğinde, aylık faiz oranı ve 36 aylık vade farklı eklenir. Bu nedenle ödenmesi gereken toplam meblağ 12.799 TL’ye yükselir. 3.000 TL ve altı kredilerde aylık faiz %1 olarak belirlenmiştir. Kredi tahsis ücreti de 15 TL olarak alınır. Sigorta bedeli alınan toplam kredinin %9.22’sidir. kredinin aylık taksit ödemeleri 321 TL olarak belirlenir. Bu nedenle ödenmesi gereken toplam miktar 3.206 TL olarak belirlenir.

Burgan Bank’ın Asgari Ücretlilere Verdiği Kredi Ne Kadardır?

Burgan Bank’ın verdiği kredi , 10.000 TL ve altında kalmak zorundadır. Kredi faiz oranları, kişilerin kendi kredi notuna göre belirlenmektedir. Kredi notunun çok düşük olması durumunda banka tarafından ek belge ve taahhüt talep edilmektedir. Teminat olabilecek bir mal varlığı mevcutsa, bu şekilde alınmak istenen miktarın arttırılması sağlanabilir. Ancak belgeleri tam olan her asgari ücretli çalışana banka tarafından kredi verilmesi gerekmeyebilir. Banka, kredi notu riskli olan ya da borçları bulunan vatandaşları riski sınıfında değerlendirerek kredi vermeyi reddedebilir. Asgari ücretliye kredi veren bankalar, genellikle kredi başvurusu yapan kişinin borçlarını araştırmaktadır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP