DOLAR

32,3769

0.17%
EURO

35,0379

-0.17%
ALTIN(gr)

2.324,53

0,23%
BİST 100

%
Isınmayan Ev Kalmayacak Açıklamalar En Üst Perdeden Yapıldı
  • Finans 365
  • Finans
  • Isınmayan Ev Kalmayacak Açıklamalar En Üst Perdeden Yapıldı

Isınmayan Ev Kalmayacak Açıklamalar En Üst Perdeden Yapıldı

Kış ayları bu dönemkendini oldukça hissettirdi. Vatandaş ise yakacak derdine düştü. Devlet bu duruma el atarak sorunu çözdü. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:40
Isınmayan Ev Kalmayacak Açıklamalar En Üst Perdeden Yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan açıkla aya göre vatandaşa yakacak desteğisağlanmasınakararverildi. Buna göre bölge bölge vatandaşlara yakacak desteği sağlayacak olandevlet bunun için hummalı bir çalışma sürdürüyor. Edinilen bilgiye göre her bölgeye aynı ölçekte desteködemesiyapılamayacak. Yapılması planlana destek için kimi bölgelerdoğrudan odun kömür desteği verilirken kimi bölgeler için direkt ödeme yapılması planlanıyor. Bu planlamasayesinde her bölgeye ihtiyacına binaen destek verilmiş olacak. Kışın sert geçtiği doğu bölgeleri ise ayrı bir kategoride değerkendrelicek. O bölgede dileyen doğrudan bol bol odun kömür alabilirken dileyen destek ödemesi alabilecek. Desteködemesi alan kendi odununu kömürünü almış olacak. Bu konudavatandaşa sınırlandırma getirmedi.

Bölge Bölge Ayırım Yapılacak

Destek ödemesi yapılacak yerler ise kışı oldukça hafif geçiren yerler olacak. Devletinstandart odun kömür paketi bu bölgedekivatandaşlariçin fazla gelebilir. O bölgelere ayrılacaködenek ile herkes kendi ihtiyacına göre odun kömür alabilecek. Buna ek olarak devlet doğrudanodun kömür desteği vermeyerek o bölgelere, odun kömür israfını önlemiş olacak. Destekten faydalanmak isteyenvatandaşların hanelerine asgari ücretin üçte biri görmek zorunda. Ayrıca muhtaçlık aylığı alan veya devletten başka destek ödemesi alan vatandaşların da özellikle başvuruda bulunulması isteniyor. Desteklerin dağıtımı ise yine kışların en sert geçtiği yerler baz alınarak yapılacak. Bu sayede kimse mağdur olmamış olacak. İlerleyen tarihlerdebaşvurularınbaşlaması bekleniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP