DOLAR

32,5589

0.14%
EURO

35,0031

-0.11%
ALTIN(gr)

2.439,08

0,14%
BİST 100

%
Yaşlılar İçin Yeni Dönem Başlıyor Bir Kesim Daha Ayrıcalıklardan Yararlanacak
  • Finans 365
  • Finans
  • Yaşlılar İçin Yeni Dönem Başlıyor Bir Kesim Daha Ayrıcalıklardan Yararlanacak

Yaşlılar İçin Yeni Dönem Başlıyor Bir Kesim Daha Ayrıcalıklardan Yararlanacak

Evde bakım destek ödemelerinde yeni gelişmeler hız kesmeden yürürlüğe kondu. Bu yeniliklerden engelli vatandaşların yararlanması da bekleniyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:40
Yaşlılar İçin Yeni Dönem Başlıyor Bir Kesim Daha Ayrıcalıklardan Yararlanacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan açıklamaya göre vatandaşlar için yapılan destek ödemelerine bir yenisi daha eklendi. Bakıma ihtiyacı olan yaşlılar ve engelli bireyleri için evde bakım destek ödemesi verilmiş olacak. Ödemeler için PTT kullanılacak. PTT şubelerine gidemeyen kişiler için getirilen bir diğer yenilik ise kapıda ödeme alınması oldu. Buna göre doldurulacak 2. Bir form ile kapıda imza ya da parmak ile iz bırakma aracılığıyla ödeme alınacak. Alınan bu ödeme ile 1 ay boyunca karşılanması beklenen tüm ihtiyaçlar karşılanmış olacak. Ödemeler periyodik olarak yapılacak. Bu sayede diğer aylar için sıkıntıya girilmeyecek. Pandemi dolayısıyla iş bulmak zorlaşırken bakıma ihtiyacı olan bireylerin o anki ihtiyaçlarını karşılamak daha da zorlaşmıştı. Devlet bu zorlukları bertaraf ederek vatandaşın evine kadar ödemesini götürmeye karar verdi.

SGK’ya Bağlı Olanlar Ödeme Alamayacak

Ödemeden yararlanmak isteyen yaşlılar ve engelli bireyleri için bir takım şartlar da getirildi. Buna göre yaşlıların yaşı 65 yaşını üstünde olmalıdır. 65 yaş sınırı olarak kabul edildi. Buna ek olarak yaşlı olan vatandaşlar ve engelli bireylerin devletten hiçbir şekilde ödeme almamaları da gerekiyor. Emekli maaşı da bu ödemelere dahil edildi. Emekli maaşı alan vatandaşların devletten hak talep edebileceği dikkate alınıyor. En önemlisi ise belli bir sosyal güvenlik kurumuna tabii olunuyor ki bu durum bakım hizmetlerinin devlet tarafında karşılanması demektir. Ancak evde bakım ödemeleri hiçbir haktan yararlanmayan vatandaşlara verilmektedir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP