SGK’dan Sevindirici Haber! 2.200 TL Yardım Paketi Açıklandı! Peki Bu Ücret Kimlere Ödenecek?

SGK’dan Sevindirici Haber! 2.200 TL Yardım Paketi Açıklandı! Peki Bu Ücret Kimlere Ödenecek?

Herkes zam oranlarını konuşurken SGK beklenmedik bir çıkış yaptı. Herkese 2.200 TL yardım yapacağını duyuran kurumun ise bazı şartlar var. Peki onlar neler? Bu haktan yararlanmak için ne yapılması gerekiyor?

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:40
SGK’dan Sevindirici Haber! 2.200 TL Yardım Paketi Açıklandı! Peki Bu Ücret Kimlere Ödenecek?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Enflasyonun artış gösterdiği virüsten dolayı işsiz kalan insanların arttığı şu günlerde SGK’dan büyük bir hamle geldi. Yeni karara göre şartlar sağlayan kişilere 2.200 TL ek yardım yapılacak. Tekbir şartı barındıran maddede ise yer alan şu; sigortalı çalışırken hayatını kaybeden birinin ailesi olmak. Yalnızca birinci dereceden yakınlarına verilen bu ücret sayesinde başvurularını yaptıkları takdirde paralarını rahatça alabilirler. Yalnızca ölen yakının SSK girişinin olması gereken bu düzenleme sayesinde kimse mağdur edilmeyecek ve hakları teslim edilecek.

Bu yardım yalnızca vefat eden vatandaşların yakınlarına ödenecek olan bir ücrettir. Eğer kişi yakın tarihlerde öldüyse talep edilerek ek olarak cenaze yardımı da yapılır. Bu haktan yararlanacak olanlar ise ölen kişinin eşi ve çocuklarıdır. Yine bunun içinde kişinin SSK girişinin yapılmış olması gerekir.

Hangi Şartlarda Cenaze Yardımı Alınabilir?

Cenaze yardımı alabilmek için öncelikle kişilerin veraset ilanı vermiş olması gerekir. Verilen bu verasetin bir örneğinin SGK’ ya götürülmesi ve cenaze yardımından yararlanmak istenildiğinin beyan edilmesi gerekir. Cenaze masraflarını karşılayan birinci derece yakın bunları faturayla kanıtlamalı ve muhtara onaylatarak imzalatmalıdır. Son durum olarak ölen kişinin SSK durumuna bakılır. Eğer giriş önceden yapılmışsa belirlenen ücret başvuran aileye teslim edilir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP