Vatandaşa Geri Ödemesiz Maddi Destek Müjdesi: Eylül Ayı İtibariyle Herkese Maddi Destek!

Vatandaşa Geri Ödemesiz Maddi Destek Müjdesi: Eylül Ayı İtibariyle Herkese Maddi Destek!

Herkese maddi destek yapılacak! Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle vatandaşa maddi destekler arttırıldı, başvuran herkese maddi yardım yapılacak. 655 liraya 1725 lira arasında yardımlar yapılacak, başvurular nereden yapılacak? Maddi yardım alabilme şartı ne? Konuyla ilgili tüm detaylar haberimizde…

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:40
Vatandaşa Geri Ödemesiz Maddi Destek Müjdesi: Eylül Ayı İtibariyle Herkese Maddi Destek!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeni tip koronavirüs salgını vatandaşın ekonomisini olumsuz yönde etkiledi, devlet vatandaşı yalnız bırakmadı geri ödemesiz maddi destekleri çoğalttı. Başvuru yapan ve şartlara uyan vatandaşlara maddi destek sağlanacak. Peki bu geri ödemesiz maddi desteği almanın şartları ne? Haberimizin devamında bu şartlardan bahsedeceğiz, işte o maddi destekler ve şartları;

Maddi Destekler;

  • İhtiyaç sahiplerine, Aile ve Çalışma Bakanlığı tarafınca 1000 liralık yardım yapılacak. Koronavirüs sebebiyle 2 milyon 111 bin haneye 1000 liralık maddi destek verilecek, Bakan Selçuk başvuruların fiziki ortamda olmayacağına, telefonla başvuru yapılacağını ifade etti ayrıca sosyal yardım ailelerin başvuru yapmasına gerek olmadığını onlara zaten yardım edeceklerini söyledi.
  • Maddi durumu yetersiz olan 65 yaş ve üstü vatandaşlara aylık 880,81 liralık maddi destek yapmaktadır bu yardıma 65 yaş üstü aylığı denmektedir.
  • Devlet engelli vatandaşlara veya engelli yakını olan vatandaşlara alık 1619 liralık maddi destek veriyor.
  • Hane başı geliri 981 lira altında olan vatandaşlara GSS prim ödemesi yardımı yapılıyor.
  • Dul kadınlara devlet aylık 275 liralık maddi destekte bulunuyor.
  • Devlet ikiz çocuğu olan ailelere “Çoklu Doğum Yardımı” kapsamında çocuk başına 150 liradan 300 liralık maddi destek veriyor.
  • Engel oranı %40-%69 arası olan vatandaşlara devlet aylık 537 liralık maddi destekte bulunuyor, engel oranı %70 ve üzeri olan vatandaşlara devlet aylık 805 liralık maddi destek yapılıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP