DOLAR

32,5086

0.17%
EURO

34,7889

0.14%
ALTIN(gr)

2.489,86

1,13%
BİST 100

%
Eşi-Babası Vefat Eden Kadınlar İçin Devlet Kolları Sıvadı Ödemeler İçin Son Tarih Verildi
  • Finans 365
  • Finans
  • Eşi-Babası Vefat Eden Kadınlar İçin Devlet Kolları Sıvadı Ödemeler İçin Son Tarih Verildi

Eşi-Babası Vefat Eden Kadınlar İçin Devlet Kolları Sıvadı Ödemeler İçin Son Tarih Verildi

Kadınlar için yapılması planlana destek ödemelerinin ardı arkası kesilmiyor. Buna ek olarak bilgilendirmeler de yapılmaya devam ediliyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:40
Eşi-Babası Vefat Eden Kadınlar İçin Devlet Kolları Sıvadı Ödemeler İçin Son Tarih Verildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pandemiden öncesinde kadınlar için çok fazla ödeme yapan devlet pandemiyle berber ödemelerin sayısında inanılmazbir artışa gitti. Kadın çalışsın çalışmasın yetim olsun dul olsun fark ermeden ödeme alan kadınların yüzleri az da olsa gülüyor. Bu durumun mimarı olan devlet yeni birçalışmaya daha start vermişti. Edinilen bilgiye göre çalışmada sona gelindi. İki ayda bir veya isteyen kadınlar için ayda bir ödeme yapacak olan devlet 650 TL tutar belirledi. İlerleyen günlerde memurlar için verilecek zamdan destek ödemelerinin de yararlanması bekleniyor. Bu bağlamda ilk etapta zamlı olarak verilmeyecek ödemelerilerleyen zamanlarda zamlı şekilde hesaplara yatırılmış olacak.

Ödemeler İçin Sadece Kimlik Kartı Yeterli Olacak

Eşi vefat eden kadınlar ve babası ölen kız çocukları için yapılan ödemede çok önemli bir şart devlet tarafındangetirildi. Buna göre kadınlar sigortalı bir işte çalışmamalı ve emekli dahi olsalar devletten, başka bir yerden maaş almamalıdır. İlerleyenzamanlarda maaşlı-sigortalı bir işi olan kadının ilgili devlet destekleri anında kesilir. Bu ödenenin yapılmasında ki amaç hiçbir sosyal güvencesi olmayan kasını korumak olarak açıklandı. PTT aracılığıyla verilecek ödemede sadece kimlik kartı istenecek. Haricen başka belgeye gerek kalmayacak. Başvuruda bulunacak kadınların 18 yaşında büyük olması gerekiyor. Eğer kız çocuğu 18 yaşından küçükse ve annesi de çalışmıyorsa o zaman evde sadece annenin başvur yapması yeterli sayılacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP