DOLAR

32,3221

0.2%
EURO

35,0608

-0.22%
ALTIN(gr)

2.308,45

1,37%
BİST 100

%
Kentsel Dönüşüm Her Ev Sahibini İlgilendiriyor

Kentsel Dönüşüm Her Ev Sahibini İlgilendiriyor

Kentsel dönüşüm için yeni süreç başladı. Her ev sahibi bu süreçten haberdar olmak zorunda.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:40
Kentsel Dönüşüm Her Ev Sahibini İlgilendiriyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul Valiliği’nin almış olduğu kararlar birlikte tüm yurtta il ve ilçe bazında afet risk alanları belirlenerek çalışmalar yapılacak. Kentsel dönüşüm strateji belgesi hazırlanarak 3 ay içerisinde bakanlık makamına sunulacak. Yapılacak çalışmaların ardından bütün Yurttaki il ve ilçe bazında afet riski yüksek binalar tespit edilecek.

Kentsel dönüşüm strateji belgesi 3 ay içerisinde hazırlanacak ve çevre ve şehircilik Bakanlığı’na sunulacak valiliğin yapmış olduğu açıklamaya göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kentsel dönüşüm vizyonu doğrultusunda yeni hedeflere ulaşabilmek için böyle bir süreci başlattığı duyuruldu. 19 Şubat 2019 tarihli bakanlık genelgesi ile birlikte kentsel dönüşümde farklı bir süreç başlıyor yapılan açıklamaya göre tüm yurtta il ve ilçe bazında afet riski en yüksek alanlar tespit edilerek kentsel dönüşüm strateji belgesi hazırlanacak ve 3 ay içerisinde bakanlık makamına sunulacak.

Valilik yayınlamış olduğu genelgede 90 günlük sürecin başladığını ve 20 Şubat 2019 tarihli yazıyla birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesi kaymakamlıklar ve ilçe belediyelerine bilginin verildiğini söyledi.

Açıklamada ayrıca ilimizde afet riski en yüksek alanların tespit edilmesi için kentsel dönüşüm strateji belgesinin sağlıklı ve hızlı bir şekilde hazırlanması konusunda Valilik tarafından takipçi olacağız. İstanbul’da kentsel dönüşüme defterine uğraşması ve olası afet riski ne karşılık tüm önlemlerin alınması için çalışmalar başlatıldı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP