DOLAR

32,3462

0.27%
EURO

35,1450

0.01%
ALTIN(gr)

2.309,86

1,44%
BİST 100

%
Evi Olmayan Kalmayacak Devletten Beklenen Destek İçin Detaylar Belli Oldu
  • Finans 365
  • Gündem
  • Evi Olmayan Kalmayacak Devletten Beklenen Destek İçin Detaylar Belli Oldu

Evi Olmayan Kalmayacak Devletten Beklenen Destek İçin Detaylar Belli Oldu

Evi olmayan vatandaş için devlet hibe desteği vermeye hazırlanıyor. Evi olmayan vatandaşa ilaveten ilk kez ev alacak vatandaş da destek kapsamına girecek. 25 ila 28 bin TL hibe desteği için düğmeye basan devlet konut stoklarının oluşturduğu olumsuz havayı olumluya çevirecek. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:40
Evi Olmayan Kalmayacak Devletten Beklenen Destek İçin Detaylar Belli Oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TOKİ ile ortak yürütülecek olan bu çalışmanın sınırları da genişletildi. Buna göre evi olmayan ve ilk kez ev alacak vatandaş belli şartlar dahilinde başka yerlerden de ev alsa hibe desteğinden yararlanabilecek. %25 destek şeklinde belirlenen tutar ayrıca banka hesabında ev için para biriktiren vatandaşı da ilgilendiriliyor. Evi olmayan vatandaş birikim yapma hakkını saklı tutabilir. Ancak buradaki ölçü birikim belirlenen ölçütlerde olmamalıdır. Birikim hesabınız doğrudan konut hesabı olsa bile sizlere sıkıntı çıkartmayacaktır. 25 bin TL’ye varan ödemeler için diğer şartlar da konuşulmaya devam ediyor.

Birikim Yapmanız Destek Almaya Engel Değil

Ödemelerden yararlanmak isteyen vatandaşlarda aranan şartlardan bir diğeri de ev sahibi olunmamasıdır. Kişininüzerinde kayıtlı olarak görünen ev sahibi kim olursa olsun olumsuz bir durum oluşturacaktır. Bundan dolayı kişi üzerine ne kayıtlı ne değil bunların araştırmasını muhakkak yapmalıdır. Başvurulardan sona yapılan araştırmalarda üzerine kayıtlı olan ev hibe desteğini almamanıza sebep olacaktır. Verilen hibe destekleri geri ödeme şartı olmadan kişilere verilecek. Kişinin üzerine kayıtlı ev olmamalıdır ancak ev almak için birikim yapma hakkına sahiptir. İlgililerin belirleyeceği oranın altındaki birikimler vatandaşı sıkıntıya sokmayacaktır. Konut hesabının açılması bu süreçte önemli. Hesap tek seferde ve tek kişi adına açılmalıdır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP