Kimsenin Bu Destekten Haberi Yok! Devlet Destekli 15 TL’lik Maddi Yardım Desteği

Kimsenin Bu Destekten Haberi Yok! Devlet Destekli 15 TL’lik Maddi Yardım Desteği

Yeni tip koronavirüs tedbirleriyle birlikte vatandaşın ekonomisi olumsuz yönde etkilendi, devlet vatandaşı mağdur bırakmamak adına birçok maddi yardım projesi başlattı. Bu haberimizde vatandaşların bilmediği maddi yardımları derledik. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:40
Kimsenin Bu Destekten Haberi Yok! Devlet Destekli 15 TL’lik Maddi Yardım Desteği
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünyadaki salgın krizi ülkemizdeki vatandaşların ekonomisini olumsuz yönde etkiledi, bu sebeple devlet maddi destek yardımlarını çoğalttı fakat maddi yardımlardan haberi olmayan birçok vatandaş bulunmakta okurlarımızı bu desteklerden haberdar ediyoruz…

İş Destek Teşviği

Birçok vatandaşın iş destek teşviği yardımından haberi yok, iş kurmak isteyen vatandaşlara teşvik desteğinde bulunulan bu yardımda belirlenmiş belli başlı şartlar bulunmakta. Bu şartları karşılayabilen kişiler iş destek teşviğinden yararlanabilirler, bu imkan ile 15 bin liraya kadar devletten destek alabilmektesiniz. Sosyal yardıma ihtiyacı olan vatandaşlar vakıflar vasıtası ile başvuru yapabilmektedir.

İş Desteği Teşviği İle İlgili Açıklama Geldi!

İş destek teşviği ile ilgili detaylar merak ediliyordu, İŞKUR iş destek teşviği ile ilgili açıklama yaptı! 4447 sayılı kanunun 19. Ve 21. Maddeleri kapsamında yürütülmektedir.

Sigortalı Vatandaşlar İçin Şartlar:

  • İşe alındıkları aydan önceki üç ayda on günden fazla 5510/4-a,b,c kapsamında sigortalılıklarının bulunmaması.
  • İŞKUR’a kayıtsız işçi olması.
  • 1/1/2008 ila 31/12/2020 seneleri arasında özel sektör iş verenlerince istihdam edilmeleri gerekmektedir.

İşyeri İçin Belirlenen Şartlar:

  • Özel sektör işverenine bağlı olması.
  • Sigortalıların işe giriş tarihinden önceki takvim yılına ilişkin işe alındıkları iş yerinden bildirilen aylık prim ve hizmet belgelerindeki veya muhtasar prim hizmet beyannamelerindeki ortalamaya ilave olarak çalıştırılması.
  • Aylık prim ve hizmet belgelerinin yasal süresi içinde SGK’ye verilmesi.
  • Tahakkuk eden sigorta primlerinin yasal süresi içinde ödenmesi.
  • Yasal ödeme süresi geçmiş sigorta primi, işsizlik sigortası primi, idari para cezası ile bunlara ilişkin gecikme cezası ve gecikme zammı borçlarının bulunmaması.
  • Çalıştırdığı kişileri sigortalı olarak bildirmediği veya bildirdiği sigortalıları fiilen çalıştırmadığı yönünde herhangi bir tespitin bulunmaması gerekmektedir.

Destek tutarının ne kadar olduğu merak edilmekte, işyerinin faaliyette bulunduğu sektöre göre tutarda farklılıklar meydana gelmektedir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP