Beklentiler Farklı Yönde Yatırımcılara Sinyal Verildi

Beklentiler Farklı Yönde Yatırımcılara Sinyal Verildi

Küresel piyasanın dengesiz olması altın yatırımcılarını da tedirgin ediyor. Önünü göremeyen yatırımcılar uzman yorumlarını pür dikkat bekliyor. Uzmanlar ise altın piyasaları hakkında olumsuz konuşmuyor. Sadece anlık takibin elden bırakılmaması gerektiği konusunda uyarıyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:40
Beklentiler Farklı Yönde Yatırımcılara Sinyal Verildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gram altın ve ons değerlerinin inişli çıkışlı olması vatandaşı panik etse de uzmanlar bu endişelerin yersiz olduğunu belirtiyor. Özellikle ABD’de seçimlerin netleşmesiyle beraber ekonomik çalışmalara şekillenmeye başladı. Biden’ın yavaş yavaş başkanlığının kesinleşmesi ve Trump’ın bu seçimleri gerilim aracına dönüştürmemesi piyasalarda olumlu bir hava estirdi. İlerleyen günlerde bu durum piyasalara daha da olumlu yansıyacak.Covid-19’un aşısının bulunması da piyasanın yumuşamasını sağladı. Aşı çalışmalarının hızlanması ve birkaç ülkenin sahada aktif rol oynaması para piyasasıyla beraber altını da dengeye getirdi. Küresel bazda her olayın birbiriyle bağlantılı olduğunu belirten uzmanlar bu durumundan hayli memnun.

Sakin Ortam Altın Piyasasını Strese Sokmadı

ABD’deki başkanlık seçiminin kaosu tetikleyici öngörülse de beklenen hareketlenme yaşanmadı. Seçimlerin yavaş yavaş yapılması ve sonuçların eyaletler halinde açıklanması olası bir kaosu engelledi. Kaos havasının oluşmamasıyla beraber doların değişkenlik gösteren trendi aşırılık göstermedi. Dolar altını tetikleyen bir birim olduğundan bu durum altının yumuşak halde seyir göstermesini de sağladı. Uzmanlar altının küresel çaplım olaylardan en son etkilen bir maden olduğuna vurgu yapıyor. Altında ciddi bir oynama yaşanması için uzun vadeye dayanan ve büyük ekonomiye sahip devletlerin sorunlu hale gelmesi aranıyor. Bundan dolayı uzmanlar altını günlük hatta anlık olarak takip etmenin yeterli olacağı görüşünde. Anlık takipler alım satım konusunda da çok önemli bir yerde.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP