DOLAR

32,5995

0.37%
EURO

34,8313

0.26%
ALTIN(gr)

2.496,43

0,50%
BİST 100

%
J.P.Morgan: Faizlerin 125 Baz Puan Artmasını Bekliyoruz

J.P.Morgan: Faizlerin 125 Baz Puan Artmasını Bekliyoruz

J.P.Morgan, TCMB'nin gelecek günlerde yapılacak toplantılarda 125 baz puan arttırma yoluna gidebilecek olduğunu açıkladı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:40
J.P.Morgan: Faizlerin 125 Baz Puan Artmasını Bekliyoruz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

J.P.Morgan Türkiye’de faizlerin 125 baz puan daha fazla artış gösterecek olduğunu açıkladı. Dolar kurunun rekor kırdığı, ekonomide kritik sorunların yaşandığı son birkaç aydır TCMB sürekli faizleri arttırma yoluna gitmişti.

J.P.Morgan, açıklamasında 24 Temmuz’da yapılacak Merkez Bankası toplantısında 125 baz puan faiz artışının uygun olduğunun kararına varılmasının beklendiğini belirtti.

Başkan Erdoğan, seçilmesi durumunda faizlerin artmasının önüne geçecek olduğunu ve faizlerin artmasını engellerek kendisinin faiz sorununu çözecek olduğunu açıklamıştı ancak bunun bir zorunluluk olduğu yabancı yatırımcı tarafından belirtildiği için Başkan Erdoğan’ın geri adım atabilecek olduğu tahmin ediliyor.

Erdoğan Faize Karşı, Merkez Bankası Mecbur

Merkez Bankası ne kadar kendi kararlarını alabiliyor olursa olsun bu kararların belirli bir yere kadar özgür olarak alabiliyor.

Diğer türlü Merkez Bankası Başkan Erdoğan yönetimi ile uyumlu çalıştığı ve kararlara kısmende olsa uyulması gerektiği için faizleri arttırmak konusunda son ana kadar bekleyerek hareket ediyor.

Merkez Bankasının bu toplantıda faizi arttırmasına ise %80 olasılıkla bakılıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP