DOLAR

32,3801

0.18%
EURO

35,0381

-0.15%
ALTIN(gr)

2.325,08

0,26%
BİST 100

%
Tüm Kadınlara 711 TL Ödeme Yapılacak Koşullar Açıklandı

Tüm Kadınlara 711 TL Ödeme Yapılacak Koşullar Açıklandı

Kadınlar için ödeme yapmaya hazırlanan devlet açıklayıcı bir metin paylaşmaya hazırlanıyor. Hazırlana metin başvur öncesi paylaşılacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:41
Tüm Kadınlara 711 TL Ödeme Yapılacak Koşullar Açıklandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edinilen bilgiye göre vatandaşların devletten destek alması toplum içinde sükûneti sağlamaya yetiyor. Maddi olumsuzlukların oluşturduğu kaos hali devlet destekleriyle engellenmiş oluyor. İşsiz kalan milyonlarca vatandaşa kol kanat geren devlet kısa çalışma ödenekleriyle vatandaşların işten ayrı zamanını çar çur etmiyor. Gereken yerlerde meslek edindirme kursları açarak vatandaşlara hem destek ödemesi yapıyor hem de istihdamda mevcut olan boşlukları bu şekilde doldurmuş oluyor. So9n zamanlarda kadınlara yönelik verilen destek paketlerinin sayısında gözle görülür bir artış söz konusu. Bu artışın da sebebi vatandaş tarafından oluşturulan talepler. Daha önceden çalışmayan kadınlara verilen destek ödemelerine devlet yeni bir soluk getirdi. Buna göre eşi vefat eden ve hiçbir sosyal güvencesi olmayan kadılara da devlet destek imkanı sunacak.

Ödemede Değişiklik Yapılmadı

Devletten bu sıfatla destek paketi alacak olma kadınların belli başlı şartları taşıması gerekiyor. Buna göre SGK’nın hiçbir koluyla bağlantılı olmaması en çok takip edilecek şart olacak. Herhangi bir sosyal güvenlik kurumuyla bağlantısı olan vatandaşların devletten destek almayacağı pandemi döneminin başında da açıklanmıştı. Emeklilik hakkı olan kadınlar devletten halihazırda ödem aldıkları için onların devlet desteğine ihtiyaçları olmayacak. Buna ek olarak ilerleyen dönemlerde evlen ya da sigortalı iş bulma gibi durumlar ortaya çıktığın yapılacak ödeme kendiliğinden kesilmiş olacak. 2 ayda bir 711 TL alacak olan vatandaşların ödemeleri mirasçılara kalmayacak. Bu ödemden ölen erkeğin kız çocuklarım da yararlanabilecek ve aynı haklara sahip olunacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP