DOLAR

32,5648

0.15%
EURO

34,8987

0.66%
ALTIN(gr)

2.431,20

-0,05%
BİST 100

%
Sermaye Piyasaları Başkanı Erhan Topaç: Para Piyasaları Zorlu Süreci Başarıyla Atlattı
  • Finans 365
  • Finans
  • Sermaye Piyasaları Başkanı Erhan Topaç: Para Piyasaları Zorlu Süreci Başarıyla Atlattı

Sermaye Piyasaları Başkanı Erhan Topaç: Para Piyasaları Zorlu Süreci Başarıyla Atlattı

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği Başkanı Erhan Topaç para piyasaların yaz aylarında yaşadığı zorlu sürece dair değerlendirmelerde bulundu. Para piyasalarının bu zorlu dönemi başarıyla atlattığını ifade eden Erhan Topaç işlem hacmi ile finansal rakamları değerlendirdi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:41
Sermaye Piyasaları Başkanı Erhan Topaç: Para Piyasaları Zorlu Süreci Başarıyla Atlattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) Başkanı Erhan Topaç para piyasalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bloomberg HT’ye yapmış olduğu konuşmasında Ağustos ve Eylül aylarında yaşanan sürecin başarıyla atlatıldığını söyledi.

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği Başkanı Topaç’ın açıklamalarının detayları ve para piyasaları değerlendirmeleri şu yönde,

ZORLU SÜREÇ BAŞARIYLA ATLATILDI

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) Başkanı Erhan Topaç konuşmasının başında ABD ile Türkiye arasındaki kriz nedeniyle oluşan sıkıntılı ekonomik sürecin para piyasaları tarafından başarıyla geçildiğini söyledi. Bu dönemde oluşan işlem hacmi ve finansal sonuçları değerlendiren Erhan Topaç şu ifadeleri kullandı.

“İlk 9 ay gerek işlem hacmi, gerek yatırımcı sayısı, gerekse finansal sonuçlar açısından gayet olumlu oldu. Ağustos – Temmuz’daki dalgalanmalara rağmen Borsanın likiditesini koruyabilmesi ve sermaye piyasası sektörünün karlılığını koruyabilmesi olumluydu. Özet olarak sermaye piyasaları zorlu dönemi başarıyla geçti diyebilirim”

Erhan Topaç değerlendirmelerinde ayrıca Eylül ve Ekim aylarında yaşanan 9 milyar TL’lik sermaye çıkışı konusunda değindi. “bankalara getirilen vergi arbitrajı avantajı vardı, o avantaj nedeniyle yatırım fonlarından 9 milyar TL civarında çıkış oldu. Kasım sonunda bu avantaj kaldırıldığı için yatırım fonlarının da tekrar yükselmesini bekliyoruz”

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP