DOLAR

32,4742

-0.21%
EURO

34,9574

0.31%
ALTIN(gr)

2.433,45

0,44%
BİST 100

%
İkinci El Araba Sektöründe Gelişmeler Hızla Devam Ediyor

İkinci El Araba Sektöründe Gelişmeler Hızla Devam Ediyor

2020’nin gelişi kötü bir sene oldu. Covid-19 hastalığının çıkmasıyla beraberinde gelen pandemi süreci ikinci el araba sektörünü hüsrana uğrattı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:41
İkinci El Araba Sektöründe Gelişmeler Hızla Devam Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2021 senesinde ise ikinci el araçlarda olan fiyat artışının devam edeceği merak konusu oldu.

İkinci el araba sektöründe Covid-19 sürecinden dolayı durgun olan bir durum yaşanmaktadır. Galeri sahipleri büyük zararlara uğradı ve bunun sonucunda fiyatlarda düşüş yaşandı. Ama araba almak için doğru zaman olup olmadığı merak konusu oldu. Pandemi sürecinde toplu taşıma araçlarına binmek istemeyen herkes ikinci el araçlara yöneldi. Hatta öyle ki pandemi sürecinin dışında en çok araştırılan konu da ikinci el araçlarının fiyatlarında düşüşün yaşanıp yaşanmayacağı oldu. Kişisel araçların tercih edildiği için fiyatlar uçuşa geçmişti. Uzun zamandır yükselmeden şikâyet eden kişiler ikinci el araç fiyatlarının düşmesini dört gözle bekliyor.

İkinci El Araç Sektörü Ne Durumdadır?

Araba fiyatlarının artması ve bununla birlikte kredi faizlerinin artmış olması nedeniyle ikinci el araç sektöründe de durum hala durgun. Fiyatların az da olsa azalmış olduğunu belirten araç satıcıları hala satış içinde pek müşteri olmadıklarını söylüyorlar. Eski zamanlarda en çok satılan araçlar artık satılamaz hale geldi. Bir günde yapılmakta olan araç satışları 2 ayda tamamlanamamaktadır.

Gaziantep de geçimini galeriden sağlayan bir aile evlerini, Nurdağı’na taşıdılar. Sadece bu durumdan bile galeri sahiplerinin ne kadar zararda oldukları anlaşılıyor. Galeri sahipleri eskiden yok pahasınasattıkları araçların artık yanından bile geçilmediğini ifade ediyorlar. Ve bu durumdan dolayı geçimlerini tarım yaparak sağlamaya çalışıyorlar.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP