DOLAR

32,3309

0.24%
EURO

35,0955

-0.12%
ALTIN(gr)

2.296,45

0,85%
BİST 100

%
Çocuğu Olan Olmayan Herkes Başvuru Yapsın Tüm Alternatifler Düşünüldü
  • Finans 365
  • Gündem
  • Çocuğu Olan Olmayan Herkes Başvuru Yapsın Tüm Alternatifler Düşünüldü

Çocuğu Olan Olmayan Herkes Başvuru Yapsın Tüm Alternatifler Düşünüldü

Devlet, kaymakamlıklar vasıtasıyla vatandaşa destek olmaya devam ediyor. 500 TL ile 900 TL arasında ödeme yapılacağı açıklandı. Başvurular kısa zamanda başlayacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:41
Çocuğu Olan Olmayan Herkes Başvuru Yapsın Tüm Alternatifler Düşünüldü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edinilen bilgiye göre çocuğu olan aileler ile çocuğu olmayan vatandaşlar için yeni bir çalışma gündemde. Her iki kesimede ödeme yapacak olan kaymakamlık başvurular için geri saymaya başladı. Çocukları olan ailelerin çocukları okula gidiyorsa bu ödeme onlar için yapılacak. Okul öncesi eğitimden başlayarak lisans eğitimine kadar sürecek ödeme planı anne babaları inanılmaz şekilde sevindirdi. Eğitim kademesine göre ödeme planı oluşturan ilgiler planı da açıkladı. Buna göre okul öncesi eğitimi devam eden çocuklar için 500 TL ödeme yapılması öngörülüyor. Ve sırasıyla ilkokul öğrencileri için 750 TL orta okul öğrencileri içinse 800 TL ödeme yapılacak.

Destek Ödemesinden Yararlanmayan Kalmayacak

Lisans öğrencileri için de bu tutar 900 TL’ye çıkartıldı. Ödemeler eğitim öğretim yılının bitimine kadar devam edecek. Devlet sistem üzerinde öğrencileri ve aileleri devamlı kontrol edecek. Olası bir gelir artışında çocukların ödemeleri kesintiye uğrayabilir. Çocuğu olmayan aileler, vatandaşlar içinse muhtaçlık aylığı öngörülüyor. Buna göre 600 TL ile 821 TL arasında değişen değerler ile ödemeler gerçekleştirilecek. Her iki ödemeden de yararlanmak için haneye giren gelirin kişi başı 701 TL ve altı olması gerekiyor. Ayrıca devletten başka bir ödeme ya da maaş alınmaması da isteniyor. Aile fertlerinin üzerinde taşınır taşınmaz malların kayıtlı olmaması şart. Tüm bu özellikleri gösteren aileler başvuruda bulunabilecek. Başvurular kaymakamlık üzerinden oluşturulmuş olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP