DOLAR

32,5125

0.19%
EURO

34,8461

0.34%
ALTIN(gr)

2.488,17

1,06%
BİST 100

%
Bitcoinler İstenilen Kritik Seviyelerinin Altındalar

Bitcoinler İstenilen Kritik Seviyelerinin Altındalar

Bitcoinler, ABD başkanı Joe Biden’ın sermaye kazançlarının zenginlerine yönelik olarak vergi getirmeye karar verdiğine dair haber akışları ve analistlerin de teknik göstergeleri göz önünde bulundurarak ivme kaybı işareti olan yorumları sonrasında 50 doların altına düştü. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:41
Bitcoinler İstenilen Kritik Seviyelerinin Altındalar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bitcoinde vergilendirme süreçleri ve teknik göstergelerden kaynaklanmakta olan ivme endişeleri kritik seviyelerin kırılmasına sebep oldu. Kripto para borsası, ABD başkanı Joe Biden’ın sermaye kazançlarına yönelik olan vergi planları ve analistler dahilinde teknik göstergelere de dayandırılarak yapmış oldukları ivme kaybı yorumlarının da etkisi ile 50 bin doların altına düştü. JPMorgan Chase & Co. Ve Tallbacken Capital Advisors LLC gibi kurumlar yine teknik olan göstergelere dayandırılarak Bitcoin de düşüşün daha fazlaca olduğuna dikkatleri çekti. Delta Exchange şirket CEO’su Pankaj Balani Bitcoin’in güçlü rallilerinde önemli unsurlarından biri olarak da 50 günlük olan hareketli ortalamasını aşağı kırdığına dikkat çekerek, aşağı yönlü olan çekilmenin devam edeceğine vurgu yaptı.

Joe Biden Vergi Planlaması

ABD başkanı Joe Biden, Bloomberg kaynaklarına yakın olanlara göre, sermaye kazanç vergilerinin oranlarının neredeyse ikiye katlanmış oranında yüzde 39,6’ya çıkarılması gerektiğini önerecek. Bu oranda yatırım gelirleri üzerinde mevcut bulunan bir ek vergi de birleştirildiğinde, yatırımcılar açısından federal vergi oranlarının da yüzde 43,4 oranına çıkabileceği anlamına da gelmektedir. Bu planlar henüz kamuya açık olmadıklarından dolayı isimlerinin açıklanmalarını istenmeyen kişiler ya da kaynaklar planın 1 milyon dolar ve yahut daha fazla kazanmakta olan kişiler için sermaye kazançlarının yüzde 39,6’ya çıkarılacağını, mevcut olan taban oranının da yüzde 20 ye yükseliğeceği belirtildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP