DOLAR

32,5848

0.33%
EURO

34,7519

0.04%
ALTIN(gr)

2.505,92

0,88%
BİST 100

%
Milyonlarca İşçiye İkramiye Müjdesi Geliyor, Beklenen Gün Geldi
  • Finans 365
  • Gündem
  • Milyonlarca İşçiye İkramiye Müjdesi Geliyor, Beklenen Gün Geldi

Milyonlarca İşçiye İkramiye Müjdesi Geliyor, Beklenen Gün Geldi

Milyonlarca taşeron işçinin beklediği gün sonunda geldi. Bu habere göre tam 3 bin 646 Tl ikramiye verilecek, kadroya geçmiş olan kamu ve taşeron işçilerini yakından ilgilendiren haber tediye ödemelerinin sonuncusunu kapsıyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:41
Milyonlarca İşçiye İkramiye Müjdesi Geliyor, Beklenen Gün Geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bilindiği üzere kadroya geçen veya kamuda çalışan işçilere tediye ödemesi yapılmaktadır, bu ödemeler her yıl 4 taksit olacak şekilde ödenmektedir. 27 Temmuz’da en son üçüncü taksit ödenmişti ve yıl sonu yaklaştıkça son taksitin ne zaman yatacağı merakla bekleniyordu. İşte milyonlarca işçinin beklediği o müjdeli tarih…

Vatandaşların gelirlerini biraz olsun yükseltmek adına yapılan tediye ödemeleri de sene de gerçekleştirildi. Tüksek maaş almayı ve gelirlerinde artış sağlamayı isteyen vatandaşlara kolaylık sağlanıyor. İlave tediye ödemleri 4D kapsamındaki taşeron işçilere verilen bir haktır. 2020 dördüncü tediye ödemesinin ne zaman yapılacağı da merak konusuydu, her yıl 4 taksitle 52 günlük ücret tutarı yatırılıyor.

İlave Tediye Ödemelerinin 4. Taksiti Ne Zaman Yatacak?

6772 sayılı kanuna göre taşeron işçi kadroya sahil olursa ilave tediye ödemelerinden yararlanabilecek. İşçilere verilen bu ödemeler 6772 sayılı kanun idarelerinde kadroya geçenlere ayrı bir tüzel kişiliği olmasına gerek olmadan devlet tüzel kişiliği içinde genel bütçe kapsamında veriliyor. Kadroya geçen işçi için 52 gün olarak belirlenen tediye ödemesi mahkeme yoluyla da talep edilebilir. Peki dürdüncü taksit vatandaşa ne zaman yatacak?

11 Temmuz itibariyle resmi gazetede yayınlanan tarihlere göre, dördüncü taksitin 14 Aralık günü yatması planlanıyor. Kadroya geçmiş ve taşeron işçi vasfındaki tam 900 bin kişiye yatırılacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP