Kefil Olmadan 80 Bin TL Kredi Alacağını Duyan Vatandaş PTT’de Kuyruk Oluşturdu
  • Finans 365
  • Kredi
  • Kefil Olmadan 80 Bin TL Kredi Alacağını Duyan Vatandaş PTT’de Kuyruk Oluşturdu

Kefil Olmadan 80 Bin TL Kredi Alacağını Duyan Vatandaş PTT’de Kuyruk Oluşturdu

Kredi almak için başvuruda bulunan vatandaşları zorlayan konulardan bir tanesi de kefil teminat meselesi. PTT bu kuralı ortadan kaldırdı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:42
Kefil Olmadan 80 Bin TL Kredi Alacağını Duyan Vatandaş PTT’de Kuyruk Oluşturdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Açıklamalara göre kefil ve teminat bulma konusunda sıkıntı yaşayan vatandaşlar ile emekliler için özel bir kredi kampanyası oluşturulmuş durumda. Her iki kategoride kredi alma konusunda olabildiğince dezavantajlı. Pandeminin ise ekonomik açıdan zorlayıcı tavrı ortada. Bu durumu dengelemek isteyen PTT özel bankalarla anlaşma yoluna gitti. Buna göre Başvuruları ve kredileri teslim konusunda bankalar PTT’ye destek olacak. Ancak krediyi veren asıl kurum PTT olacağından kredi alacak kişiler PTT’ye karşı sorumlu olacak. Başvuru formunun durumuna göre 30 bin TL ile 80 bin TL’ye kadar kredi almak mümkün olacak. Başvurular kısa zamanda açılarak vatandaşın bilgisine sunulacak.

Özel Bankalar İle İşbirliği Yapıldı

Vade seçeneklerini ve faiz oranlarını PTT bankalarla beraber belirleyecek. PTT’nin müşterisi olunduğu taktirde kredi fırsatlarına ek olarak başka fırsatlardan da yararlanmak mümkün olacak. Dişer vatandaşların da bu kampanyadan yararlanabileceği açıklanırken asıl olarak hedef kitlenin emekliler ve kefil-teminat gösteremeyen vatandaşlar olduğu belirtildi. Başvurular PTT aracılığı ile de yapılabilecek. Kredi almak için gerekli olan evraklar tam olarak açıklanmadı. Ancak edinilen bilgiye göre TC kimlik kartı ya da pasaport fotokopisi, kişilerin gelir belgesi istenecek en önemli belgelerden. PTT kredi verirken kredi sicil notuna bakmayacağını da not düştü. Bundan dolayı nakit ihtiyacı olan vatandaşlar PTT müşterisi olarak kredi kampanyasından yararlanabilir. Başvurular en geç 1 hafta içinde açıklanmış olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP