DOLAR

32,3440

0.28%
EURO

35,0686

-0.2%
ALTIN(gr)

2.309,27

1,41%
BİST 100

%
Android İşletim Sistemi Kullananlar Aman Dikkat! Ücretli Olabilir
  • Finans 365
  • Gündem
  • Android İşletim Sistemi Kullananlar Aman Dikkat! Ücretli Olabilir

Android İşletim Sistemi Kullananlar Aman Dikkat! Ücretli Olabilir

Dünyanın en çok kullanılan mobil işletim sistemi olan android işletim sistemi kullananlara kötü haber. Avrupa Birliği tarafından Google'a gönderilen ceza sonrasında Google, Android işletim sistemini ücretli hale getirebilir.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:42
Android İşletim Sistemi Kullananlar Aman Dikkat! Ücretli Olabilir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Google üst yöneticisi Sundar Pichai tarafından yapılan açıklamada Avrupa Birliği tarafından verilen 5 milyar dolarlık cezanın hemen ardından Google’ın Android işletim sistemini açık ve ücretsiz bir işletim sistemi düşüncesinden uzak tutarak açık ve ücretli işletim sistemi haline getirebilecek olduğunu açıkladı.

Birlik, Google’a verdiği cezada Android işletim sistemini ücretsiz olarak sunmasından dolayı daha fazla insanı bünyesine çektiğine karar vermiş ve bunun sonucunda şirketin tam 5 milyar dolar cezayı gelecek ay sonuna kadar ödemesinde karar kılmıştı.

Google ise bu karara karşı temyiz haklarını kullanacak olduklarını ve Android işletim sisteminin tüm AB vatandaşları da dahil olmak üzere insanlara en iyisini bedava olarak sunduğunu ve hiçbir kötü yanı olmadığını açıklamıştı.

Bu açıklamalara AB yanıt vermeyerek cezanın ödenmesine karar verdiklerini belli etmiş, ABD Başkanı Donald Trump ise bu ceza sonrasında AB’ye karşı daha sert adımlar atarak ABD ve ABD’li şirketlerin parasının durduk yere alınmasına izin vermeyecek olduğunu açıklamıştı.

ABD’nin bu açıklamaları sonrasında Başkan Donald Trump yeni adımlar atmaya hazırlanırken AB’nin ise verilen bu ceza ile ABD’ye bir mesaj vermeye çalştığı iddia edilmişti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP