16.000 TL Alacak Tüm Anneler Başvuru Sayfasını Çöktürdü!

16.000 TL Alacak Tüm Anneler Başvuru Sayfasını Çöktürdü!

ABONE OL
1 Şubat 2023 20:01
16.000 TL Alacak Tüm Anneler Başvuru Sayfasını Çöktürdü!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Devlet annelere yönelik verdiği ödemelere bir yenisi daha eklemeye hazırlanıyor. Buna göre toplamda 16.000 TL ödeme yapılacak. İşte detaylar.. 6 farklı ödeme başlığına ek olarak kıdem tazminatını da gündeme taşıyan yetkililer anneler için kıdem tazminatı da ödeyecek. Bu sayede 7 farklı kalemde ödeme oluşturan devlet annelere toplamda 16.000 TL ödeme yapacak. Özellikle kıdem tazminatının üzerinde durulurken, doğum parası süt parası, iş görmezlik ödeneği gibi yeni doğum yapan ve bebeğin sağlığını da ilgilendiren ödemelere dair açıklamalarda da bulunuldu. Kıdem tazminatı İş Kanununda belirtildiği üzere kişilerin kendilerinin işten çıkarılmasıyla alınacak bir ödeme değildir. İşin içinde haksızlık olması gerekirken iş yeriyle alakalı beklenemeyen sebeplerde kıdem tazminatına dahil edildi. Buna öre anneler haksız yere işten çıkarıldı ya da fesih yapmaya zorlandıysa ödeme alabilecek.

Anneler Bu Dönem Çok Ödeme Alacak

Kıdem tazminatına ek olarak anne artık çalışmıyorsa ve baba sigortalı ise doğum parası da alınabilecek. Doğumu 2015 yılından sonra yapan annelerin 3 çocuğu varsa toplamda 1300 TL ödeme alabilecek. Bu ödem 2 çocuk için 700 TL olarak hesaplandı. Tek çocukta anneler 300 TL ödeme alacak. İş görmezlik ödeneği ise doğumdan hemen sonra çalışmayacak annelerin alacağı bir ödem olacak.

2023 senesinde maaşlara gelen zamlardan sonra doğum parası da güncellendi. Sigortalı bir işte çalışırken hamile kalan ve doğum iznine ayrılan annelere ödenen tutar 12 bin TL’den 16 bin TL’ye yükseltildi. 16 haftalık doğum izninin 4 haftası doğumdan evvelce 4 haftası da doğumdan sonra kullanılıyor. Peki, çocuk parası ne kadar?

Annelere verdiği çocuk parasının tutarları da şu şekildedir:

– Birinci çocuk amacıyla; 300 TL,

– İkinci çocuk amacıyla; 400 TL

– Üçüncü ve ileri çocuklar amacıyla; 600 TL ödeme yapılıyor.

Annelerin doğum parasından yararlanmaları amacıyla en yakın kaymakamlığa müracaat yapmaları gerekir. Hem de çocuğun doğum belgeleriyle gitmeniz gerekmektedir.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP