DOLAR

32,5965

0.24%
EURO

34,7522

0.21%
ALTIN(gr)

2.416,21

-0,66%
BİST 100

%
PTT’den Herkese 600 TL Destek Ücreti! Başvuru İçin Son Gün!
  • Finans 365
  • Gündem
  • PTT’den Herkese 600 TL Destek Ücreti! Başvuru İçin Son Gün!

PTT’den Herkese 600 TL Destek Ücreti! Başvuru İçin Son Gün!

Aile ve Çalışma Bakanlığı tarafından duyurulan yeni karara göre vatandaşlara 600 TL’ye kadar ücret ödenecek. Peki şartlar ve başvuru zamanı ne zaman? PTT’den yatırılacak ücreti alabilmek için hangi koşulların gerçekleşmesi gerekiyor? İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:42
PTT’den Herkese 600 TL Destek Ücreti! Başvuru İçin Son Gün!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aile ve Çalışma Bakanlığı anneleri yaşadıkları mağduriyetlerden kurtarmak için son zamanlarda art arda hamleler yapmakta. Bunların en dikkat çekeni 2015 yılında verilen kararla her anneye doğum ücreti verilmesiydi. Özellikle pandemi sürecinde maddi zorluk yaşayan çoğu aileler bebeklerini nasıl dünyaya getireceklerinin endişesini taşıyorlar. Ancak bu süreçte bile bakanlık hiçbir aileyi zor durumda bırakmamak için çocukları için alacakları yardımı düzenli olarak ödeyeceklerinin teminatını verdi. Doğum parası olarak da bilinen bu ücreti alabilmenin şartı ise T.C. vatandaşı olmak yeterli. Babalarda kimlik kartları ile PTT’ye başvurdukları takdirde bu ücretten yararlanabiliyorlar.

Doğum Parası Alabilme Şartları Nelerdir?

Devlet tarafından 2015 yılında çıkarılan yasaya göre 1. çocuğunu dünyaya getiren annelere 200 TL, 2. çocuklar için 400 TL ve 3. çocuklar için de 600 TL yardım yapılıyor. Bu haktan yararlanabilmenin yolu ise çok basit. Salgından dolayı dışarı çıkamayan vatandaşlar e-devlet üzerinden kolaylıkla başvurularını gerçekleştirebilirler. Başvuru e-devlet üzerinden yapıldıktan sonra 1 ay içinde PTT üzerinden ödemeler gerçekleştiriliyor. Sigortalı olup olmama zorunluluğu da getirilmediğinden çalışmayan ve aynı zamanda SSK’sı bulunan annelerde talep ettikleri takdirde bu haklardan yararlanabiliyor. Yasa, yabancı uyruklu anneleri de ihmal etmedi. T.C. vatandaşı olan kocası kendi kimliğiyle başvuru yaptığı takdirde doğum ücreti babaya da ödenebiliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP