DOLAR

32,3825

0.19%
EURO

35,0667

-0.07%
ALTIN(gr)

2.325,31

0,27%
BİST 100

%
Yatırım Yapacakların Dikkatine! Değeri Düşüyor!

Yatırım Yapacakların Dikkatine! Değeri Düşüyor!

Yatırımcıların çoğu altının yükselmesiyle beraber yatırımlarını altına yapmaya başladı. Adana Kuyumcular Odası Başkanı Oğuz Başman ise açıklamalarında altının düşeceğini söyledi. İşte haberin detayları…

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:42
Yatırım Yapacakların Dikkatine! Değeri Düşüyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Altının yükselmesiyle birlikte yatırımcılar paralarını altına yatırmaya başlamıştılar fakat Adana Kuyumcular Odası Başkanı Oğuz Başman’ın Yaptığı açıklamada önce ki haftalara göre 25 TL düşen altının daha fazla değer kaybedeceğini belirtti. Altının ons bazında bin 900 doların altına düşmesini bekleyen Başman, yatırımcıların altınlarını bozmaları yönünde sinyaller verdi.

Altının Düşmesi İçin Ons Aynı Kalmalı

Karadeniz’de bulunan 320 milyar küp doğalgaz rezervinin altın fiyatlarını düşürmesi bekleniyor. Başman, açıklamalarında “Ancak iç piyasada bu ihracatın dövize döndürülmesi karşılığında illaki döviz sağlayacağımız için, yurt dışına enerji ithalatından ötürü döviz ödemeyeceğimiz Türk Lirası’nın değerlenmesi nedeniyle birçok şeyde olduğu gibi altında fiyatlarında da gerileme yapacaktır. Ancak bu da altında ons fiyatlarının bu şekilde kalması şartıyla olur. Eğer ons bazında altın artarsa fiyatlarda artacaktır” ifadelerine yer verdi.

Çin ile Amerika’nın birinci faz anlaşmasında tarafların birbirlerine sadık kalmaları halinde altın fiyatlarının ons bazında düşüreceğini dile getiren Adana Kuyumcular Odası Başkanı Oğuz Başman, “Bunun ne kadar devam edeceğini Amerika ile Çin’in kendi aralarında yapacağı anlaşmanın ömrü olacaktır. Bu nedenle biraz daha gerileme bekliyoruz. Hatta altının ons bazında bin 900 doların altına düşmesini bekliyoruz. Bazı hareketler fiyatın çok hızlı bir şekilde yukarı tırmanmasına yol açabilir. Bunun içinde küçük yatırımcılarımızın konuyu çok yakın takip etmelerini tavsiye ediyorum” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP