DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Kırsal Alanlara Yerleş 15 Bin TL’yi Kap Başvurular Ne Zaman Başlayacak?
  • Finans 365
  • Finans
  • Kırsal Alanlara Yerleş 15 Bin TL’yi Kap Başvurular Ne Zaman Başlayacak?

Kırsal Alanlara Yerleş 15 Bin TL’yi Kap Başvurular Ne Zaman Başlayacak?

Devlet kırsal alanlara yerleşip tarım ve hayvancılığı geliştiren kişiler için teşvik kredisi vermeye karar verdi. Tutar 15 bin TL olarak belirlendi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:42
Kırsal Alanlara Yerleş 15 Bin TL’yi Kap Başvurular Ne Zaman Başlayacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Açıklamaya göre devlet ekonomisi şu an yerel üretime endeksli durumda. Sanayi ve hizmet sektöründe sıkışanekonomi yeni dönemde tarım ve hayvancılığa geçiş sağlamak istiyor. Geçtiğimiz dönelerden itibaren başlayan teşvik kredilerinde yeni bir atılım oldu. Buna göre kefil olmadan teminat olmadan daha da güzeli geri ödemde olmadan 15 bin TL hibe desteği alınabilecek. Destekten yararlanmakisteyenvatandaşlar tarımı veya hayvancılığı geliştiren bir proje sunmuş olmalıdır. Projeleri yok ise halihazırda bir çalışmayı sürdürüyor olması da yeterliolacaktır. Devlet her hâlükârdaşehirdekiyaşantısını bırakıp kırsal alana yerleşen vatandaşlara ödeme yaparken kırsal alanlara gelme konusundatereddüt yaşayan vatandaşlar için ise teşvik sağlamış oluyor.

Şartlar Bu Defa Esnetilmedi

Ödemeler Ziraat Bankası aracılığıyla ilgililere teslim edilecek. 18 yaşından büyük her çiftçi bu ödemeden yaralanacak. Ödemeden yararlanmanın en önemli koşulu proje sahibi olmak ya da halihazırda bir projeyi yürütüyor olmak. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan vatandaşlarödemeden yaralanmayacak. Mavi kartlılar için her dönem sağlanan ayrıcalık bu dönem sağlanmayacak. Bundan dolayı sadece TC kimlik kartı olan vatandalar ödeme alacak. Bir diğere önemli kural ise kamu hizmetlerinden yararlanmaya engel bir durumun olmaması gerekiyor. TCK’nın ilgili maddelerinde buluna suçların işlenememesi ve hüküm giyilmemiş olması şart. Bu şartları sağlayanvatandaşlara devlet destek ödemesi yapmaya hazırlanıyor. Ödemelerin 1 ay içindehesaplardaolması muhtemel.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP